Malaezia este o tara cu un regim monarhic constitutional din sud-estul continentului Asiatic si cuprinde doua teritorii distincte, Peninsula Malaezia cu insulele sale adiacente si Insula Borneo. In nord, Malaezia se invechineaza cu Thailanda, in partea de est este delimitate de Marea Chinei iar in sud si vest are frontiere maritime cu Indonezia si Singapore. Cu o populatie de aproximativ 28 de milioane de locuitori, Malaezia intra in topul celor mai populate tari din lume ocupand locul 42.

Malaezia2

Primele forme de activitatea in aceasta zona dateaza de peste 40.000 de ani in urma insa, istoria tarii Malaezia incepe abia cu secolul XIV. Incepand cu secolul I A.D. comerciantii indieni si chinezi au inceput sa migreze spre aceasta regiune influentand cultura si religia locala. In 1511 Malacca a fost ocupata de portughezi iar 100 de ani mai tarziu de nemti. In anul 1786, Marea Britanie a invadat si ea Peninsula Malaezia, impartind aceste regiuni cu Germania prin Tratatul Anglo-German. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Malaezia a fost sub ocupatia Imperiului Japonez iar in anul 1957 Federatia Malaezia isi declara independenta.

Din punct de vedere geografic, Malaezia este o tara foarte diversificata cuprinzand 11 state si doua teritorii federale, fiind impartita in Malaezia de Vest si Malaezia de Est. Relieful Malaeziei este predominant muntos, cel mai inalt punct fiind in muntele Kinabalu cu o altitudine de 4100 m si in proportie de 60% teritoriul tarii este acoperit de padure. Fauna Malaeziei este de asemenea foarte diversificata aici traind peste 210 specii de mamifere, aproximativ 620 specii de pasari, aproape 4000 de specii de ciuperci si unele dintre cele mai rare plante.

Citește și:  Panama : Țări de vizitat
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Malaezia este o tara unica datorita imbinarii peisajului natural cu cel urban, astfel incat langa unele dintre cele mai mari cladiri din lume se afla si unele dintre cele mai mari si mai bogate rezervatii naturale. Capitala Malaeziei este orasul Kuala Lumpur care are o populatie cu putin peste 1.5 milioane de locuitori. Principalele atractii turistice ale acestui oras sunt: Turnurile gemene Petronas care ocupa locul patru in topul celor mai inalte cladiri din lume, Menara Kuala Lumpur si Muzeul de Arte Islamice al Malaeziei.

Patrimonoul Mondial UNESCO a ales sa introduca pe lista sa doar patru obiective din Malaezia, Parcurile Nationale Kinabalu si Gunung Mulu, Orasele vechi Melaka si George Town si Siturile arheologice din Valea Lenggong.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.