Denumită și „Inima Caldă a Africii”, Malawi este dispusă sub forma unui teritoriu alungit fiind faimoasă pentru atitudinea prietenoasă a poporului, parcurile naturale, rezervațiile cu animale sălbatice, plaje și peștii tropicali din lacul Malawi, al treilea ca mărime din Africa. Teritoriul țării este dominat de marele lac și Marea Falie Africană ce taie țara de la nord la sud, creând văi, munți răcoroși și platouri cu vegetație.

Lilongwe
Lilongwe

Sudul țării este mai dezvoltat și cel mai populat. Deși Lilongwe este capitala, în regiune se află cel mai mare oraș și centru comercial, Blantyre. Malawi a rămas o țară liniștită mai mult de un secol, neafectată de luptele interne cu care se confruntă celelalte țări africane. Deși este o țară aflată în declin economic, ea oferă o bogăție de peisaje, cultură și multe activități.

lacul Malawi
lacul Malawi

Lacul Malawi reprezintă o atracție irezistibilă pentru turiști, cu plaje, sporturi nautice și o varietate excepțională de pești ce atrag scufundători. Acesta are o suprafață de 24.000 de kilometri pătrață și străbate țara pe lung. Acesta contine mai multi pesti decat orice alt lac din lume si unii dintre cei mai rari pesti tropicali. Majoritatea vizitatorilor se îndreapta spre satul liniștit de la Cape Maclear care, împreuna cu insula din larg, face parte din Parcul Național Lacul Malawi. La fel de popular este și Golful Nkhata din nord, unde pot fi văzute golfulețele, satele de pescari și numeroasele activități nautice.

Cape Maclear
Cape Maclear

Capitala regiunii de nord, Mzuzu dispune de două regiuni de vânătoare – platoul frumos al Parcului Național și Rezrvația Mlastina Vwasa unde se află o multitudine de viețuitoare. Publicul larg are acces. Lilongwe, capitala țării, trebuie trecută pe lista destinațiilor turistice din Malawi. Alături de centrul istoric cu piețele interesante, se află orașul modern și sediul guvernului, cu grădini și o arhitectură inedită.

Citește și:  Acapulco - Mexic: Orașe de vizitat

Blantyre este capitala comercială a țării și cel mai mare oraș, întemeiat la sfârșitul secolului al XIX – lea. Blntyre este alcătuit, la rândul lui, din două orașe, Blantyre and Limbe, unite printr-un coridor. Atracțiile includ Muzeul Național, bisericile Sf Mihail și Casa Mandala, cea mai veche clădire europeană din Malawi.

Blantyre
Blantyre

La nord de Blantyre, priveliștile de pe Platoul Zomba sunt unice. Pădurile vaste și cascadele tronează deasupra orașului universitar Zomba, fosta capitală. Cele mai interesante parcuri și rezervații sunt: Nyika, Vwasa Marsh, Liwonde, Kasungu, Lacul Malawi si Lengwe. La Sucoma puteti vedea plantații vaste de trestie de zahăr.

Piețele de pe malurile centrale ale lacului Nkhotakota fac parte din orașele comerciale cele ale Africii fiind un centru de comerț cu sclavi. Mai la nord se află Nkhata Bay, un port aglomerat și piața. Biserica Anglicană, construita cu 100 de ani în urmă de misionari, pe insula Likoma nu trebuie ratată. Aflată pe malul de est al lacului, insula oferă facilități excelente pentru înot.

Un sfat recomandat pentru cei care vor să viziteze țara le solicită atenția acestora la toate formele naturale care se ivesc. Valea Joasă Shire și alte peisaje ale insulei nu sunt simetrice. Datorită dispunerii joase, dominată de râul ce se scurge din lacul Malawi, această parte a țării pare diferită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.