Alcătuită dintr-o insulă principală populată, Mauritius și una secundară, Rodrigues, alături de insulele mici Agalega și arhipelagul Cargados Carajos, Republica Mauritius primește influențe din partea britanicilor și francezilor, chiar dacă este mai aproape de Africa.

Piscurile sălbatice, platoul de vegetație, plajele cu nisip alb și recifurile de corali întregesc un tablou exotic, tipic arhipelagului. Nordul este cea mai plată parte a insulei, însă pe măsură ce se înaintează în interiorul insulei, apar denivelări. Pe coasta de nord-vest se află capitala Port Louis și stațiunea populară Grand Baie, cu cele mai frumoase plaje și unități de cazare. Coasta de est apare sub forma unei întinderi de plajă, în jurul regiunii Belle Mare, devenind din ce în ce mai muntoasă înspre spre sud, spre fosta capitala Mahebourg. Aici sunt cele mai multe și mici insule, ușor accesibile, inclusiv faimoasa Ile aux Cerfs, cu frumoasele sale plaje și teren de golf.

Port Louis
Port Louis

În sud, terenul este mult mai aspru decât restul insulei și rupturile în reciful de coral permit valurilor să se izbeasca de țărm. Chiar dacă dispune de mai puține plaje, partea de sud a arhipelagului este o nostalgie a felului cum arăta Mauritius înainte de a fi transformată pentru turism.

Pe insula Rodrigues evenimentul cultural principal este festivalul Kréol, care se desfășoară pe trei zile, la sfârșitul lunii octombrie.

Mauritius 2

Capitala Port Louis, cu arhitectura sa colonială reflectată în clădirea guvernului, clădire amplasată în capătul pieței „brodată” de palmieri, Place d’ Armes este cel mai frecventat oraș de către turiști. În cadrul muzeului „Blue Pennuy”, aceștia pot admira colecția celor mai rare timbre din lume, iar în Muzeul de Istorie Naturală pot admira scheletele de păsări dodo, ce au trăit de-a lungul mileniilor, în acest arhipelag și pe insulele Reunoin, până la sosirea oamenilor. Din piața centrală și din piața de artizanaturi de pe malul mării se pot achiziționa suveniruri.

Citește și:  Grecia : Țări de vizitat

Un alt muzeu ce merită vizitat este Muzeul Național de Istorie din Mahebourg, în sud-est. Aici este găzduit clopotul de pe epava vasului Le San Geran, care a inspirat o romantică legendă a arhipelagului Mauritius, Paul et Virginie, în care cei doi îndrăgostiți, sfârșesc într-o catastrofă navală.

Parcul de Păsări Casela din vest, ce dispune de 140 de specii de păsări pe o suprafață de 25 de hectare, a „adunat” zburătoare de pe cinci continente. Principala atracție este porumbelul roz, una dintre cele mai rare specii din lume.

Secolul al XVIII – lea a lăsat moștenire arhipelaguliui a treia și cea mai veche grădină botanică din lume. În grădinile Pamplemousses se pot vedea colecții internaționale de plante care includ crini gigantici amazonieni și palmieri cu frunze în evantai, ce înfloresc o dată la 60 de ani, apoi mor.

panorama Mauritius

Acvariul Mauritius din nord, populat cu 200 de specii de pești, nevertebrate, corali vii și bureți din apele din jurul insulei este o altă atracție din zonă. Acesta dispune și de o piscină unde pot fi atinși peștii, de către copii.

Traseul pelerinilor spre Marele Bazin, un crater natural și loc sacru pentru hindusi, în câmpia Champagne poate fi urmărit. Statuia zeului Shiva, înaltă de 33 de metri păzește intrarea în templele pline de culoare, arome și vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.