Cele patru state insulare ce intră în componența Statului Federal al Microneziei – Kosrae, Pohnpei, Chuuk și Yap sunt formate din peste 600 insulițe și atoli. Fiecare stat are propria limbă, cultură, tradiție și istorie.

Insuele au fost motiv de dispută teritorială mult timp. Locuite de micronezieni și polinezieni au fost colonizate de Spania în secolul al XVII – lea, Germania achiziționând insulele de la Spania în anul 1898. Ulterior, în anul 1914, acestea au fost ocupate de japonezi, însă forțele americane le-au luat de la japonezi în cel de-al doilea război mondial.

steag Micronesia

Două insule izolate de restul grupării de insule ce merită vizitate sunt Kosrae și Pohnpei care se aseamănă prin clima și strucura asemănătoare. Ele sunt vulcanice și au piscuri muntoase înalte, păduri tropicale, cascade furtunoase și ochiuri de apă ascunse. Kosrae și Pohnpei împart reciful de corali, apele albastre și plajele frumoase. Orașul Nan Mandol care zace în ruine, în largul insulei Pohnpei din Statele Federale ale Microneziei este o fostă capitala a dinastiei Saudeleur până în jurul anului 1500 î.Hr.. Ruinele de la Lelu și-au atins epoca de glorie în secolul al XII – lea. Saudeleur a fost prima formă de conducere organizată a regatului Pohnpei, această dinastie conducând între anii 500 și 1500.

Kosrae
Kosrae

În Kosrae se află peste 50 de locuri de scufundat, cu recife coraliere aproape de țărm, iar în In statul Pohnpei se pot face scufundări în Atolul Ant, Atolul Pakin și Coralul Negru. Tot în Pohmpei pot fi zăriți țiparii găzduiți de sanctuarul Pwudoi.

Pentru cei care doresc să practice scuba – diving pot alege insula Chuuk, renumită pentru scufundările printre epave. Laguna sa vastă de 48 de kilometri lungime a fost locul unei bătălii aprige, în prezent fiind populată de epavele a peste 100 de vase și avioane din cel de-al doilea război mondial. Aceste epave, în timp, datorită apelor tropicale calde și viața marină prolifică au fost transformate în grădini de coral de o frumuețe greu de descris. Largul apei deține și recife artificiale care adăpostesc sute de pești și animale marine.

Citește și:  Trenul Regal, palatul pe roți din India

Chuuk

Insula Yap a reușit să se sustragă parțial dezvoltărilor moderne, iar locuitorii acesteia duc un stil de viață tradțional micronezian. Istoria locală îi ilustrează pe războinicii yap care au navigat spre Palau în secolele trecute, pentru a aduce uriașele monede de piatră. Acestea sunt niște stânci circulare ce au un diametru de doi metri. Monedele sunt foarte valoroase majoritatea aflându-se într-o locație de tip bancă, iar altele stau lângă casele tradiționale, pentru a marca statutul locuitorului. Localnicii se mândresc cu cele mai mari monede din lume. Țărmurile insulei Yap sunt vizitate în fiecare an de bancuri de pisici de mare.

Cele mai importante situri istorice ale statelor sunt: Zidul Spaniol, Clopotnița Catolică din Pohnpei, Centrul de Comunicații Japonez pe Timp de Război de la Liceul Xavier din Chuuk, vechile ruine Nan Madol din Pohnpei si ruinele Insaru din Kosrae.

Kepirohi Waterfall, Pohnpei
Kepirohi Waterfall, Pohnpei

Două dintre cele mai frumoase cascade sunt Kepirohi si Sahwartik, iar la 20 de minute de Kolonia se află Râul Nanpil și o mare piscină naturală. Pe același râu se află cascadele gemene spectaculoase Liduduhniap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.