Monumentul Eroilor Artilerişti din Bucureşti este situat la intersecţia dintre bulevardul Eroilor Sanitari şi bulevardul Eroilor şi a fost executat de sculptorul Teodor Zamfirescu, din cadrul Studioului de Arte Plastice al Armatei.

Aspectul controversat al monumentului a creat numeroase nemulţumiri în rândul opiniei publice. Monumentul a fost ridicat la iniţiativa Comandamentului Artileriei şi inaugurat la data de 10 noiembrie 1993, de Ziua Artileriei Române.

monumentul-eroilor-artileristi.jpg

Lucrarea, reprezentând un tun stilizat îndreptat spre cer, este realizată din bronz, fiind fixată pe un soclu din beton, placat cu travertin, pe care se află inscripţia „Artileriştilor României”. Patru proiectile sferice din metal sunt aşezate pe platforma circulară de 12 metri ce are în mijloc monumentul propriu-zis. În faţa monumentului, au fost poziţionate două tunuri, replici ale unor piese de artilerie din timpul domniei lui Petru Cercel.

Înainte de 1989, pe locul unde, în prezent, se află Monumentul Eroilor Artilerişti, era amplasată statuia Dr. Petru Groza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.