În orășelul Calafat, un monument special atrage atenția localnicilor și vizitatorilor: este vorba despre Monumentul Marita, dedicat unei fetițe-erou care a impresionat o națiune întreagă cu actul său de curaj neobișnuit pentru vârsta sa.

aleea-cu-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg

Marita, o tânără fetiță din Calafat, și-a găsit un loc în inimile oamenilor după ce a salvat viețile mai multor copii în timpul unui incendiu devastator. Actul său de eroism, la o vârstă atât de fragedă, a determinat comunitatea să-i ridice un monument în semn de recunoștință și admirație. Monumentul a fost inaugurat în anii ’90 și de atunci servește ca punct de referință pentru valorile de curaj, sacrificiu și compasiune.

monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg

Situat în centrul orașului, monumentul este realizat din bronz și înfățișează figura Maritei într-o poziție eroică, cu o plăcuță pe care sunt inscripționate detalii despre povestea sa. Sculptura este simplă, dar expresivă, capturând esența purității și curajului.

prim-plan-cu-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg

Monumentul Marita nu este doar un omagiu adus unei fetițe eroine, ci servește și ca un memento constant al potențialului uman de a face bine în situații limită. În fiecare an, în jurul datei inaugurării monumentului, școlile locale organizează vizite și activități educative pentru a încuraja și alte fapte de eroism și altruism.

Citește și:  Mănăstirea Văratec: Obiective turistice Neamţ

placuta-de-marmura-de-pe-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg

Un aspect mai puțin cunoscut este că familia Maritei a fost profund implicată în realizarea monumentului, donând fonduri și lucrând îndeaproape cu sculptorul pentru a asigura că spiritul Maritei este corect reprezentat. Acest lucru adaugă o notă personală și emoțională monumentului, consolidând și mai mult legătura între Marita și comunitatea din Calafat.

mesaj-de-pe-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg
mesaj-comemorativ-de-pe-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg
basorelief-sculptat-pe-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg
imagine-cu-monumentul-fetitei-erou-marita-din-calafat-judetul-dolj.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.