Muzeul Londrei este locul ideal pentru a înţelege evoluţia Londrei în cei 45.000 de ani de istorie. Muzeul este format dintr-o serie de galerii cronologice. Pentru a surprinde viaţa londoneză, în toată complexitatea sa, sunt expuse artefacte, picturi, diagrame, fotografii, descoperiri arheologice. De exemplu, la intrare regăsim fragmente din zidul roman.

Muzeul Londrei1

Prin intermediul colecţiilor călătorim prin preistorie, epoca romană, saxonă, medievală, dinastina Tudorilor şi Stuart, arte decorative, istorii personale şi folcloric.

Inaugurarea muzeului a avut loc pe data de 21 Martie 1912, făcută de regele George V alături de Regina Maria şi prinţesa Maria. Iniţial muzeul a fost situat în palatul Kensington. Pe data de 8 aprilie, când a fost deschis publicului larg, s-au estimat aproximativ 13.000 de vizitatori. După doi ani a fost mutat în Casa Lancaster unde a rămas până la izbucnirea celui de-al doilea război mondial.

Muzeul Londrei11

În timpul războiului colecţia a fost mutată în staţia de metrou Dover, apoi în staţia de metrou Piccadilly. În prezent se află la câteva minute de catedrala Sf. Paul, la marginea unui cartier istoric, acuma devenit centru financiar.

Citește și:  Arhiva Națională din Kabul: Obiective turistice Afganistan - Kabul

Galeriile, Londra de dinainte de Londra, Londra Medievală, Razboi, Foc şi Ciumă sunt atracţii principale. Mai mult, zona dedicată Londrei moderne a fost reamenajată în 2010. Mărirea spaţiului cu 25% a dus la expunerea de noi obiecte. Numărul acestora se estimează la 7.000.

Muzeul Londrei111

Istoria este spusă prin volume, culori şi texturi în aria dedicată modei, unde puteţi vedea colecţia lui Alexander McQueen din 2008, alături de moda hippy a anilor 60. De la reconstrucţia grădinilor de recreere georgiene, la reconstrucţia parchetului din temniţe, toate detaliile sunt o portiţă către viaţa londoneză trecută sau prezentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.