În Las Vegas, există un muzeu unic în lume. Muzeul Neon este un fel de cimitir al reclamelor cu led. Acesta a fost creat pentru a colecta, conserva şi prezenta semnele cu neoane din Las Vegas care au fost lăsate în paragină şi nu au mai fost folosite.

Astfel, autorităţile au creat acest spaţiu pentru expunerea semnelor care, ani de-a rândul, au făcut reclamă unor diferite hoteluri, cafenele şi restaurante turistice ale Las Vegasului. Astăzi, semnele restaurate cu leduri pot fi văzute ca un exemplu de artă publică şi pot fi descoperite prin tururi ghidate douăzeci şi patru de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, în cadrul programelor muzeului.

www.corlaci.com
www.corlaci.com

Galeria de semne cu led din Las Vegas include zeci de panouri cu becuri colorate. Lucky Cuss Motel, Bow & Arrow Motel, The Silver Slipper, Binion’s Horseshoe, Normandie Motel, Dot’s Flowers, Landmark şi 5th Street Liquors sunt doar câteva dintre ele.

Unele dintre semne sunt restaurate şi vopsite, restul păstrează amprenta trecerii timpului. Pentru unii turişti revederea panourilor este şi un memento al locurilor care au fost odată în Las Vegas: resturantul primului sărut, locul unde s-au căsătorit sau hotelul în care au stat prima dată în „oraşul păcatelor”. Amintirile sunt scrise  de aceştia şi în cartea de oaspeţi a muzeului.

www.neonmuseum.orgCentrul de vizitare al Muzeului Neon este situat în interiorul istoricului hotel „La Concha Motel”. Această clădire distinctivă, în formă de scoică, a fost proiectată de arhitectul Paul Revere Williams. Acoperişul curbat al clădirii „La Concha Motel” este un exemplu frapant de design modern, tipic pentru mijlocul secolului  XX, caracterizat prin forme și motive atomice, space age.

Citește și:  Agadir - Maroc: Orașe de vizitat

Construit, iniţial, în anul 1961, pe South Las Vegas Boulevard (lângă Hotel Riviera), La Concha Motel a fost salvat de la demolare în anul 2005 și s-a mutat în 2006 în locul actual unde serveşte drept centru al Muzeului Neon. Multe dintre elementele de design interior originale din hol au fost incluse în facilitatea recent renovată.

Există două semne originale ale motelului – semnul cu mozaic din lobby și o secțiune din semnul de drum principal – acestea au fost restaurate şi iluminate ca parte din acţiunile de reabilitare. Muzeul îşi păstrează unicitatea şi prin modul în care sunt aranjate semnele în curtea lui. Turiştii se pot pierde printre cărările care au, de-o parte şi de alta, giganticele panouri din fier, cu becuri.

www.neonmuseum.org
www.neonmuseum.org

Muzeul Neon Boneyard este disponibil publicului pentru tururi ghidate. Prețul biletelor pentru excursii de o zi este de 18 dolari. O experienţă unică este un tur de noapte. Fabuloasele semne de neon restaurate oferă imagini dramatic luminate şi o ambianţă plină de lumină şi culoare. Prețul unui bilet pentru tururi de noapte este de 25 de dolari.

Multe cupluri care se căsătoresc la Vegas aleg să vină aici pentru sesiunile foto de nuntă. Printre ruinele panourilor cu leduri, se întâlnesc des miri şi mirese. Muzeul Neon este un obiectiv turistic, unic în lume, care nu trebuie ratat de cei care ajung în Nevada.

www.blog-lasvegasweddings.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.