Niger, aflat la capătul de sud al deșertului Sahara, se bucură de un mix cultural format din africani și arabo – tuaregi. Chiar dacă majoritatea locuitorilor sunt musulmani există diferențe de doctrină, de la o regiune la alta. Francezii sunt cei care au influențat în mare parte țara și traiul locuitorilor.

Nu întotdeauna este facil pentru turist să călătorească în Niger deoarece există problema bandiților și a luptelor politice între diferite facțiuni ce reprezintă un pericol în unele zone ale țării. Este posibil ca rutele trans-sahariene spre Algeria și Libia să fie inchise din pricina acestor circumstanțe.

Niamey
Niamey

Capitala Niamey este un oras placut si usor de parcurs, cu piete colorate. Niger are o natura de o frumusete izbitoare, in special lantul muntos din nordul tarii, dar si cele cateva centre comerciale vechi din Sahara, precum Agadez si Zinder, care au un amestec cultural specific, arabo-tuareg si african.

Tuaregii nomazi au fost primii locuitori ai regiunii Sahara. În regiunea numită acum Niger s-au mai stabilit popoarele Hausa, Zerma, Gobir și Fulani, însă acestea s-au succedat. Niger a fost încorporat în Africa de Vest Franceză în anul 1896. Au existat revolte frecvente, dar când ordinea a fost restabilită în anul 1922, francezii au transformat zona în colonie. În anul 1958 votanții au aprobat constituția franceză și au votat pentru transformarea teritoriului în republică autonomă, în cadrul comunității Franceze. Republica a adoptat constituția în anul 1959, însă anul următor s-a retras din comunitate, proclamându-și independența.

În perioada anilor 1970, economia țării a înflorit datorită producției de uraniu, care însă a scăzut în anii 1980, încheind scurtă perioadă de prosperitate.

Citește și:  Agrigent - Italia: Orașe de vizitat

Seceta dintre intervalul 1968 și 1975 a devastat țara. Aproximativ 2 milioane de persoane se aflau în pericol de moarte prin înfometare, însa au fost salvate de un import de 200.000 tone de hrană.

steag Niger

Frământările interne, totuși, nu pot acoperi frumusețea locală, tuirstul putând să se delecteze cu o colecție de obiective și locații turistice specifice.
Orașul Niamey merită vizitat datorită piețelor – Piața Mare și Piata Mică – precum și Marea Moschee, Muzeul National și Hipodromul, unde au loc curse de cai și cămile. O altă piață în continuă forfotă este piața de duminica, din vechiul centru comercial al regiunii Ayorou.

Zinder

Orașul Zinder, fosta capitală a Nigerului până în anul 1927 se bucură de o atenție deosebită din partea turiștilor fiind un oraș vechi cu rețea compactă de alei, tipice pentru un oraș Hausa. Lângă centru se află Palatul Sultanului și moscheea, ce oferă priveliști frumoase din minaret.

Orașul Dosso, întemeiat în secolul al XIII – lea de către Zermas după ce a căzut Gao, are un palat excepțional și o piațetă animată, în care se sărbătoresc multe festivaluri cu parade și ceremonii oficiale.

parc W
parc W

Turiștii se mai pot bucura de faimosul parc „W”, lângă orașul Niamey, cu o viață salbatică abundentă – antilope africane, elefanți, lei, hiene, șacali și babuini. Sau se pot bucura de apusul care trece peste orașul Agadez – capitala tuaregă încă este un oraș comercial pentru caravane și turiști- urcând minaretul moscheei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.