Oaxaca este unul din cele mai mari orase ale Mexicului si se afla in regiunea Central Valleys, extinzandu-se pana la poalele muntilor Sierra Madre si Cerro del Fortin, ajungand chiar pana la malul raului Atoyac. Oaxaca este capitala statului cu acelasi nume, pe stema sa fiind prezenta imaginea unei printese indigene, pe nume Donaji, ce a fost decapitata.

Orasul mexican mai este denumit si “La Verde Antequera” (Antequera verde), nume ce provine de la piatra verde din care au fost construite cladirile. Se afla intr-un climat tropical de savanna, ce are doua anotimpuri (umed si uscat). In sezonul uscat temperaturile flucteaza de la 27 de grade Celsius (decembrie) pana la 34 de grade Celsius (aprilie). Desi ziua este destul de calduroasa, noptile pot avea temperature de 9 grade Celsius; in medie, cea mai ploioasa luna, aduce pana la 172 mm de precipitatii.

Monte Alban
Monte Alban

Reprezinta un oras important din punct de vedere turistic, aici fiind prezente constructii din era coloniala, dar si situri arheologice si culturale ale nativilor Zapotec si Mixtec. Acestea, impreuna cu Monte Alban, au fost introduse in Situl Patrimoniului Mondial in anul 1987. Oaxaca, este de asemenea, orasul gazda pentru un festival (ce tine o luna) numit Guelaguetza unde curiosii se pot bucura de muzica, dans si alte festivitati cu un puternic impact cultural, specific zonei.

Zocalo
Zocalo

Turistii ce se plimba prin oras, se pot bucura de Piata Constitutiei, sau altfel spus Zocalo. Acest loc a suferit multe modificari de-a lungul timpului, ajungand astazi sa aiba un pavilion in centrul sau, ce gazduieste Trupa Muzicala a Statului, La Marmba si alte cateva grupuri artistice.

Citește și:  Ammoudes - Grecia: Orașe de vizitat
Palatul Guvernului
Palatul Guvernului

O cladire interesanta este Palatul Guvernului, ce se afla in piata principala a orasului. Este construita in stil gotic si a fost inaugurata in 1728. In 1832 s-au inceput lucrarile de reinstaurare ce au fost terminate in 1887; in interiorul cladirii sunt picturi ce reflecta istoria orasului Oaxaca, de la perioada coloniala pana in prezent.

Un alt obiectiv turistic important este Coridorul Macedonian Alcala, ce reprezinta o strada pavata cu piatra verde deschisa doar circulatiei pietonale. Pe aceasta strada se pot gasi cladiri precum: Universitatea Autonoma Benito Juarez, Muzeul de arta contemporana, Parish of the Precious Blood etc.

Muzeul Culturii Oaxacan
Muzeul Culturii Oaxacan

In Centrul Cultural Santo Domingo, vizitatorii pot descoperi cele mai bune lucrari de restaurare din America Latina. Cladirile restaurate sunt in principal manastiri sau biserici. Tot aici se afla si Muzeul Culturii Oaxacan, ce a fost in original Institutul de arte (construit in 1964). Astazi muzeul este specializat in cultura Zapotec si Mixtec, fiind expuse obiecte precum bijuterii din argint si aur (care fac parte din cea mai importanta colectie de obiecte pretioase ale Mexicului antic).

Casa de Juarez
Casa de Juarez

Alte cladiri ce merita vizitate sunt: Muzeul pictorilor Oaxacani, Muzeul de arte prehispanic Rufino Tamayo, Muzeul religios al manastirii La Soledad, Casa de Juarez (muzeu dedicate lui Benito Juarez), Biblioteca publica Nestor Sanchez, Teatrul Macedonian Alcala.

Datorita turismului, 77% din municipiul Oaxaca are loc de munca. 20% din forta de munca se concentreaza in industria mineritului si a productiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.