Orașul Aalborg este unul dintre orașele din Danemarca care nu sunt orientate spre turism și din cauza asta, orașul și-a păstrat farmecul lumii vechi fiind un oraș universitar. Istoria orașului Aalborg datează din anul 700 e.n. Astăzi Aalborg găzduiește cel mai mare carnaval din Europa de Nord. Cea mai mare atracție a orașului se află peste pod, în suburbia Norresundby, fiind una dintre cele mai impresionante situri din era vikingilor în Danemarca. La Lindholm Hoje, arheologii au descoperit mai multe sit-uri de înmormântare și așezări de vikingi care provin atât din epoca fierului germanic cât și epoca vikingilor, două epoci foarte importante din istoria daneză.

Aalborg1

Datorită mișcărilor de teren, locul de înmormântare a fost acoperit complet de nisip în anul 1000 e.n. astfel s-au păstrat doar marcajele pe piatra funerară. La Hoje, Muzeul Lindholm se pot găsi două expoziții arheologice despre epoca fierului și epoca vikingilor, ce arată modul în care cei din Lindholm obișnuiau să trăiască și să facă comerț cu alte țări.

Prin folosirea relicvelor găsite vizitatorul va fi introdus în viață vikingilor prin reconstrucții magnifice, panorame, ilustrații și animații 3D. Partea interioară a muzeului găzduiește multe artefacte ale vikingilor care au fost găsite atât în ​​regiune Aalborg căt și în alte părți ale Scandinaviei.

Inima socială a orașului este Strada Virgin Anne. Strada este una dintre cele mai populare străzi din Danemarca, are o varietate de restaurante, baruri și terase. În timpul zilei această stradă este un loc minunat pentru a lua masa într-unul din numeroasele restaurante. Pe timp de noapte, strada se transformă în cea mai lungă stradă cu baruri și cluburi din Danemarca.

Aalborg11

Biserica Budolfi merită o vizită, fiind una dintre cele mai frumoase biserici din Jutland. Un alt obiectiv turistic este Maritim Aalborg și Muzeul Maritim. Colecția muzeului se concentrează asupra patrimoniului naval din Danemarca. Principalele puncte de interes sunt submarinul de clasă numit Springeren și barca numită Ursul Mării. Din păcate, există foarte puține informații cu privire la viața maritimă a vikingilor. O alta atracție populară a orașului este Grădina Zoologică Aalborg, care are peste 1.200 de animale. Grădina zoologică este foarte modernă și este un loc minunat pentru a familii și copii. Turiștii pot auzi rânjetul leului la ora mesei, se pot întâlni cu urangutanii, pot să se uite la urșii polari înotând în apă și pot să se plimbe în savana africană cu girafe, zebre și antilope.

Impresionantul Centeru Utzon, pe malul mării, în orașul Aalborg, este un centru cultural vibrant. Aceasta nu este doar un centru de expoziție, dar este și un centru pentru prezentarea de artă, arhitectură și design, un cadru cultural complet în spiritul arhitectului danez Jorn Utzon. Colecțiile constau în proiectele de arhitectură și design ale lui Jorn Utzon, precum și exemple din moștenirea culturală națională și internațională. Kunsten, muzeul de artă modernă din Aalborg conține o colecție permanentă de artă daneză și internațională din jurul anului 1900 până în prezent. Clădirea splendidă a fost proiectată de arhitecții de renume Elissa Alvar Aalto și Jean-Jacques Baruel. Muzeul cuprinde expoziții speciale, un parc de sculptură, un amfiteatru, o sală de concerte, seminarii și filme. În prezent, muzeul este închis din cauza restaurării și va fi redeschis în octombrie 2015.

Citește și:  Orasul Rauma : Obiective turistice Finlanda - Rauma

Aalborg111

La Muzeul Mănăstirii Franciscane se pot vedea ruinele medievale bine conservate de la mănăstirea franciscană din orașul Aalborg. Acesta conține o pivniță cu pereții și fundațiile vechii capele. Mânăstirea Franciscana a fost înființată în Aalborg în jurul anului 1250. În mănăstire, se găsesc exponate ce informează vizitatorii despre lucrările de excavare și despre viața de la mănăstirea medievală din Aalborg. La Centrul Maritim Springeren, vizitatorii pot avea o experiență unică pe mare în portul Aalborg și în șantierele navale. Turiștii pot încerca, de asemenea, abilitățile lor de navigație pe un feribot modern în simulatorul muzeului.

Doar în orașul Aalborg, se poate vedea o expoziție completă a sistemului de apărare al țării la Muzeul de Apărare și Fortificație. În muzeu, vizitatorii pot găsi mașini, avioane, motociclete și tancuri, fiindu-le permis să încerce să urce în cele mai multe dintre ele.

Orașul Aalborg a fost un oraș garnizoană din anul 1779 și după cel de al doilea război mondial, iar în timpul perioadei războiului rece, a fost cea mai mare garnizoană din Danemarca. Muzeul oferă o colecție interesantă de arme și echipamente utilizate de către forțele armate în apărarea țării. Expoziția reprezintă 14 țări diferite și într-o mare măsură, le este permisă vizitatorilor atingerea diferitelor obiecte din expoziție. Muzeul de Istorie Aalborg, spune povestea orașului Aalborg și a împrejurimilor sale în ultimii 1000 de ani.

Aalborg1111

Expozițiile includ o colecție mare de produse de argint și de sticlă locală, o gamă largă de obiecte pentru tutun, îmbrăcăminte și încălțăminte. O atracție deosebită este Aalborgstuen sau camera-sufragerie din anul 1602, considerată cea mai bine conservată piesă de interior în stilul burghez renascentist din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.