Andorra la Vella înseamnă Andorra oraşul vechi, deoarece aici a existat înaintea erei creştine, tribul andosinilor din neoliticul târziu. Este capitala principatului Andorra şi se află în Pirineii estici, între Franţa şi Spania, la altitudinea de 1.023 m. Este cea mai înaltă capitală a Europei, motiv pentru care este cunoscută drept o staţiune montană.

Carol cel Mare a apărat statul în secolul al VIII-lea de coloniştii mauri, din Peninsula Iberică. Aceasta a făcut parte din Marca Hispanică.

Oraşul are un farmec pitoresc şi poate fi vizitat pietonal. Acesta este împarţit in 2 părţi. Partea mai nouă în capătul de Nord este foarte comercială cu o multitudine de magazine. Cealaltă jumătate a oraşului este cea istorică, unde veţi găsi magazine cochete, cafenele şi restaurante.

Centrul vechi, numită Barri Antic, cu clădiri şi străzi vechi de piatră, este construit în 1278, după stabilirea conducerii pricipatului de prinţii francezi şi episcop. Barri antic se află între piaţa del Puial şi biserica Sant Esteve (Sfântul Ştefan). Acestă biserică este construită în secolul al XI-lea, în stil romanic.

Citește și:  Castelul regal din Cracovia : Obiective turistice Polonia - Cracovia

Sala Guvernamentală de Expoziții este principalul teatru și muzeu. În piaţa din fața clădirii parlamentului au loc mai multe evenimente culturale, orașul găzduind un festival de muzică în fiecare iarnă. Casa de la Vall este sediul parlamentului din 1707. A fost construită în 1580 şi a fost reşedinţa unei familii bogate.

Arhitectura, designul interior şi vechimea, fac din această clădire un monument ce trebuie vizitat. Probabil cea mai veche clădire este biserica Santa Coloma, care datează din secolul al IX-lea.  

Limba oficială este catalana, dar majoritatea localnicilor vorbesc şi portugheza, şi franceza. Oraşul este principalul centru cultural al ţării.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.