Amplasat pe coasta de sud a Marii Britanii, oraşul Brighton se află în comitatul East Sussex, regiunea South East şi reprezintă cea mai mare şi mai celebră staţiune britanică de pe coasta Canalului Englez. Brighton formează o conurbaţie alături de oraşul Hove şi de alte numeroase sate situate de-a lungul coastei, în anul 2000 aceasta primind statutul de oraş – Brighton & Hove.

Brighton1

Brighton a luat naştere ca aşezare de pescari, însă în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea a devenit destinaţia predilectă a aristocraţiei din Anglia şi s-a dezvoltat ca staţiune balneară. Extinderea oraşului a fost stimulată de patronajul viitorului rege George al IV-lea, după prima sa vizită făcută aici în anul 1783. El şi-a petrecut mare parte din timpul său liber în acest oraş, iar în 1787 a demarat construcţia unei reşedinţe – Pavilionul Regal, cunoscut şi sub denumirea de Pavilionul Brighton.

Pavilionul Regal din Brighton
Pavilionul Regal din Brighton

Clădirea a fost ridicată în stil indo-sarazin, inspirat din arhitectura indiană a secolului al XIX-lea. Calea ferată construită în zonă în 1841 a determinat creşterea numărului de vizitatori veniţi din Londra. Multe dintre principalele edificii de referinţă datează din perioada victoriană, cum ar fi: Grand Hotel (1864), West Pier (1866), Clock Tower (1888) şi Palace Pier (1899).

Citește și:  Mormantul lui W. B. Yeats: Obiective turistice Irlanda - Drumcliff
Brighton Museum & Art Gallery
Brighton Museum & Art Gallery

Printre muzeele oraşului se numără Brighton Museum & Art Gallery, Brighton Toy and Model Museum Booth Museum of Natural History şi Brighton Fishing Museum. Anual, regiunea Brighton & Hove este vizitată de peste 8 milioane de turişti.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.