Situat în inima Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc este un oraș care fascinează prin combinația sa unică de istorie, cultură și natură. Cu un peisaj dominat de munții înalți și păduri dense, orașul este un punct de atracție pentru turiști și un centru important de tradiție culturală.

in-trecere-prin-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

Istoria orașului Câmpulung Moldovenesc este una bogată, cu rădăcini adânci în perioadele medievale, când a fost un important centru comercial. Străzile vechi păstrează încă farmecul arhitectural specific zonei, cu case din lemn și piatră care povestesc secole de istorie.

padure-vazuta-din-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

Orașul este renumit pentru Muzeul de Etnografie, care găzduiește colecții valoroase ce ilustrează tradițiile și obiceiurile locale, de la portul popular la uneltele tradiționale folosite în gospodărie și meșteșugărit.

padure-de-brazi-langa-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

Pe lângă patrimoniul cultural, Câmpulung Moldovenesc este un paradis pentru iubitorii de natură, oferind acces la numeroase trasee de drumeții și zone de picnic în Parcul Național Călimani și Parcul Național Rarău.

orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava-situat-intr-o-zona-deosebit-de-pitoreasca.jpg

Festivalurile anuale, cum ar fi Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă, atrag vizitatori din întreaga țară, fiind o ocazie perfectă pentru a experimenta cultura locală vie și autentică.

Citește și:  Muzeul Costumelor Populare din România: Obiective turistice Bucureşti

orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

Gastronomia locală este un alt punct de atracție, cu preparate tradiționale cum ar fi „borșul bucovinean” sau „sarmalele„, servite în restaurantele și pensiunile orașului.

centrul-din-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

Arta și meșteșugurile sunt și ele bine reprezentate, multe ateliere locale oferind demonstrații de lucru manual, de la împletitul lânii la sculptura în lemn.

priveliste-montana-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg
dealuri-vazute-din-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg
piata-centrala-din-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg
platou-cu-dale-din-orasul-campulung-moldovenesc-judetul-suceava.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.