Orașul Djibouti este capitala și cel mai mare oraș din Republica Djibouti, fiind situat în regiunea de coastă a țării, în Golful Tadjoura. Capitala are aproximativ 600.000 de locuitori, orașul găzduind peste 60% din toată populația națiunii. Așezarea a fost fondată în anul 1888 de către francezi, pe terenurile închiriate din Somalia de la guvernul și sultanii Afar. În prima perioadă, orașul a servit drept capitală a regiunii franceze Somaliland și a teritoriilor franceze Afars și Issas. Cel mai bun timp pentru a vizita Djibouti este în timpul iernii, când clima este mai temperată. Peisajul splendid include deșerturi, stânci, văi, pășuni, precum și păduri tropicale luxuriante. Cu toate acestea, plajele din Djibouti rămân locurile turistice preferate.

Djibouti1

Cunoscut sub numele de Perla din Golful Tadjoura, datorită așezării sale, orașul Djibouti este poziționat strategic lângă cele mai aglomerate coridoare maritime din lume și acționează ca un centru de realimentare și de transbordare. În afară de plaje, unele dintre atracțiile turistice majore ale orașului Djibouti sunt Piața Centrală, Stade National Gouled, Palatul Prezidențial și Moscheea Hamouli.

Turismul din Djibouti este centrat în regiunea orașului Djibouti. Reperele orașului includ clădiri istorice, două piețe publice importante și Sala Poporului. Multe companii private oferă excursii organizate la aceste situri. Plaja Khor Ambado se află la marginea orașului Djibouti, la aproximativ 15 kilometri de centrul orașului. Considerată o atracție populară locală, această plajă are un număr mare de restaurante cu vedere la mare. Doraleh este o altă plajă situată la aproximativ 10 kilometri de capitală, pe un drum pietruit, care șerpuiește printre dunele cu roci vulcanice.

Djibouti11

Cu restaurante, în principal, locale, Doraleh este un loc de relaxare preferat în zilele de weekend. O altă plajă celebră este Ghoubet El Kharab. Aceasta este situată într-o zonă vulcanică. Plaja este cunoscută pentru peștii de apă colorați. Alte plaje importante din oraș includ plaja Siesta și plaja Heron. Un alt punct de reper notabil al orașului este La Place du 27 Juin, o stradă numită după ziua independenței naționale. Locul Mahamoud-Harbi, din fostul Palat Rimbaud, a fost numit în onoarea unei figuri locale proeminente, vicepreședintele Consiliului de Guvern, Mahmoud Harbi.

Orașul Djibouti are o viață culturală vibrantă și orice turist va fi plăcut surprins de bogățiile istorice. Orașul este cunoscut pentru piețele de pe marginea drumului și pentru micile magazine care vând o gamă largă de produse. Cultura orașului a evoluat sub influența multor popoare și civilizații, inclusiv Somalia, Afar, Yemen și Franța.

Citește și:  Orasul Hradec Kralove: Obiective turistice Cehia - Hradec Kralove

Capitala găzduiește un număr mare de moschei în diverse stiluri arhitecturale, care datează din diferite perioade istorice. De cinci ori pe zi, oamenii sunt chemați la rugăciune din minaretele moscheilor din oraș. În plus, clădirea operei locale are o formă tradițională de teatru muzical, binecunoscut în întreaga națiune. Una dintre cele mai vizitate moschei este Moscheea Hamoudi, ce a fost construită în anul 1906 de către Haji Hamoudi. Acestă moschee este printre cele mai vechi moschei permanente din capitală. Dimensiunea sa și dispunerea sa centrală o fac un punct de reper local.

Djibouti111

Moscheea Hamoudi este construită respectând organizarea planului de la Domul Stâncii, din orașul vechi al Ierusalimului. Zona în care este localizată este, totuși, restricționată, iar în cazul în care turiștii doresc să viziteze moscheea, trebuie să o facă între orele de vizită specificate. Moscheea Saoudi de pe bulevardul Bounhour este, de asemenea, una dintre principalele moschei ale orașului. Palatul prezidențial este una dintre cele mai importante atracții turistice, aici fiind locul de muncă al președintelui din Djibouti. Acesta are vedere la Golful Tadjoura, cu acces atât la port cât și la aeroport. Turiștii pot face o rezervare în avans pentru turul clădirii.

Cartierul European este una dintre cele mai plăcute zone ale orașului Djibouti. Punctul central al Cartierului European este de Place du 27 Juin 1977. Cu casele sale albe și arcadele maure, această vastă piață este un amestec ciudat de stiluri arabe și europene. Străzile sunt înconjurate cu cafenele, baruri, restaurante și magazine. Cartierul European este conectat cu Plateau du Serpent la nord, prin Bulevardul de la République, care adăpostește multe dintre clădirile administrative principale. În această zonă, se găsesc multe edificii religioase minunate, inclusiv Catedrala Djibouti. Strada paralelă cu Bulevardul de la République, adăpostește Biserica Éthiopienne Orthodoxe și Tewahido Sf. Gabriel du Soleil, care reprezintă un loc popular pentru comunitatea etiopiană și merită o scurtă vizită.

Djibouti1111

Orice turist trebuie să viziteze Piața Ryad din inima orașului Djibouti. Străinii vizitează magazinele de pe Strada Bender Road (Rue de Bender), unde nenumărate produse, de la țesături tradiționale la produsele din piele, pot fi găsite la prețuri de chilipir. Noul centru comercial, Supermarket Casino, este cel mai mare magazin al capitalei. Capitala Djibouti are mai multe parcuri publice, dintre care cel mai cunoscut este Lagarde Park, fiind o destinație populară pentru reuniuni de familie și picnicuri, unde localnicii se retrag vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.