Orașul Dubai reprezintă capitala emiratului arab cu același nume, cel mai populat stat component al Emiratelor Arabe Unite. Se constituie într-o extraordinară atracție turistică, în special datorită luxului pe care îl pune la dispoziția vizitatorilor, dar și datorită obiectivelor culturale și numeroaselor activități oferite turiștilor.

Dubai1

În orașul Dubai superlativele sunt la ele acasă, astfel că vizitatorii au nevoie de o vacanță prelungită pentru a se putea bucura de toate minunățiile acestei destinații.

Cazarea în orașul Dubai se face în baza puterii financiare a turiștilor. Există hoteluri cu prețuri mici – în general hoteluri de două stele, resorturi hoteliere pentru familiști și hoteluri de lux – între patru și șapte stele – pentru cei dispuși să guste adevăratul spirit al fastului și al bogăției, în numele cărora a fost înălțat acest oraș. Trebuie, cel puțin, menționat celebrul Hotel Burj Al Arab, singurul hotel de șapte stele din lume, cu servicii hoteliere la superlativ, în cadrul căruia se vorbesc 15 limbi străine. Este construit sub forma unui arc, pe suprafața unei insule artificiale.

Cei veniți în orașul Dubai în interes de serviciu preferă totuși hotelul Movenpick, un hotel de cinci stele, localizat în apropierea aeroportului și oferind clienților mai degrabă apartamente cu până la trei dormitoare fiecare, decât camere simple. Fiind destinat oamenilor de afaceri, hotelul Movenpick se află în vecinătatea Centrului Internațional de Conferințe Dubai și este dotat cu o enormă sală de recepție, un etaj care se închiriază exclusiv directorilor și cu numeroase săli de conferințe.

Dubai11

În ce privește restaurantele, orașul Dubai vine în întâmpinarea a trei mari dorințe: mâncare extrem de gustoasă, atmosferă romantică și renume internațional. Bucatele sunt pe cât de savuroase, pe atât de diferite. Orașul Dubai se mândrește cu bucătărie de inspirație spaniolă, rusească, portugheză, marocană, arabă, asiatică, indiană, dar și cu opt restaurante răsplătite cu celebrele stele Michelin, printre care: Nobu, Gaucho, Al Dahleez sau Villa Romana. Dintre cele zece restaurante cotate drept cele mai romantice din orașul Dubai, majoritatea sunt restaurante plutitoare, înconjurate de ape, fiind amenajate fie pe mici insulițe sau plaje, fie chiar la bordul unui iaht de lux: Pierchic, Pai Thai, Rare, Bateaux Dubai sau Eauzone.

Printre atracțiile cele mai cunoscute ale orașului Dubai se regăsesc atât locuri pline de cultură și artă, cât și spații ceva mai comerciale. Turiștii pot vizita muzee și galerii, (galeria XVA, muzeul privat Salsali, muzeul Dubai, galeriile Fann-A-Porter), la fel de bine cum pot petrece ore în șir făcând shopping în celebrul Dubai Mall sau în diferite bazaruri strălucitoare din pricina giuvaerelor scoase la vânzare. Dubai Mall este renumit pentru sumedenia de activități turistice, de la shopping și dans pe gheață în cadrul patinoarului Dubai, până la vizitarea Regatului crocodililor și a unui schelet de dinozaur în vârstă de 155 milioane ani.

Citește și:  Stonehenge: Obiective turistice Anglia - Amesbury

Dubai111

În orașul Dubai, turiștii cu copii au la dispoziție numeroase variante de distracție:
delfinariul din parcul Creek, principala atracție marină a orașului Dubai, din pricina unui număr impresionant de delfini cu bot gros din Marea Neagră și a mai multor feluri de focă
parcul acvatic Ice Land, unde apa și gheața se împletesc într-o experiență inedită. Aici au fost amenajate cea mai mare cascadă artificială din lume și un golf al pinguinilor, redând fidel atmosfera polară.
grădina zoologică Dubai, singura aflată pe suprafața Emiratelor Arabe Unite și unde trăiesc câteva dintre cele mai prietenoase maimuțe, dar și feline maiestuoase. Pot fi admirate specii de animale pe cale de dispariție: tigrul bengalez, lupul argintiu, pantera siberiană, pisica sălbatică.

Printre simbolurile celebre ale orașului Dubai se numără cu precădere construcțiile spectaculoase moderne, atât clădiri impresionante prin arhitectură, cât și insule artificiale – insula palmier (Jumeirah Palm), insulele The World (un complex de 300 de insulițe dispuse sub forma celor 7 continente).

Moscheea Jumeirah trebuie neapărat vizitată pentru că este cam singurul loc ce păstrează nealterat spiritul tradițional al arabilor, în timp ce clădirea Burj Khalifa, cea mai înaltă din lume, atestă dorința arabilor de a se rupe de trecut prin adoptarea stilului de viață modern.

Dubai1111

Un obiectiv turistic aparte al orașului Dubai îl constituie cel mai mare paradis floral din lume – grădina Dubai Miracle unde sunt plantate peste 45 de milioane de flori. În fiecare anotimp, turiștii pot viziona colecții noi de plante, astfel încât interesul rămâne la fel de mare de-a lungul întregului an.

Orașul Dubai nu se oprește aici. Acest oraș al superlativelor urmează să devină gazda celui mai mare mall din lume – Mall of the World – pe o suprafață de 750.000 metri pătrați și cu aspectul unui adevărat oraș sub sticlă, cu străzi, hoteluri, magazine și parcuri, aflate toate sub o enormă cupolă transparentă, cu temperatura controlată.

Dubai11111

Cam șase milioane de turiști vizitează anual orașul Dubai, însă este doar începutul. Orașul se pregătește de un nou record: 180 de milioane vizitatori în fiecare an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.