Orașul Horezu, situat în județul Vâlcea, este un simbol reprezentativ pentru cultura românească, prin arta olăritului și celebrul motiv „cocoșul de Horez„. Numele său, provenind de la bufnițele ce populează pădurile din apropiere, evocă o legătură strânsă cu natura și tradițiile ancestrale.

Vom explora frumusețea și istoria acestui loc, începând cu originea sa și până la cele mai importante obiective turistice care fac din Horezu o destinație de neuitat.

orasul-horezu-judetul-valcea.jpg

Primul nostru popas este la Galeria de Artă Populară Contemporană Horezu, situată în Casa de Cultură “Constantin Brâncoveanu”, unde arta locală își etalează frumusețea și diversitatea. Nu departe de aici, Muzeul Bisericesc al Mănăstirii Horezu ne așteaptă cu piese valoroase de artă medievală, tezaurizând istoria și spiritualitatea zonei.

orasul-horezu-judetul-valcea-strada-principala.jpg

Explorarea continuă spre culele din comuna Măldărești, case boierești fortificate, care păstrează poveștile și arhitectura specifică zonei. Cheile Bistriței, cele mai înguste chei în calcare din România, oferă un peisaj natural impresionant și sunt declarate rezervație naturală.

Citește și:  Ansamblul Urban Str. Primăverii din Alba Iulia: o fereastră spre istorie

imagine-din-orasul-horezu-judetul-valcea.jpg

Horezu este recunoscut la nivel internațional pentru ceramica sa, cu ateliere de olărit ce îmbină tradiția cu inovația. Originea numelui orașului și legenda huhurezilor adaugă un farmec aparte poveștilor locului. Cocoșul de Horez, simbol al zonei, reprezintă un element central în motivele tradiționale pictate pe ceramica de Horezu.

fotografie-cu-orasul-horezu-judetul-valcea.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.