Orașul Kralendijk este capitala și portul principal al insulei Bonaire din Caraibele Olandeze. Limba vorbită în oraș este papiamentu, dar și olandeză și engleza. Insula Bonair împreună cu Aruba și Curaçao formează un grup de insule cunoscut ca insulele ABC, localizate la nordul Americii de Sud și la vestul Venezuelei. Pe insulă nu sunt râuri.

Orasul Kralendijk1

În olandeză, Koralendijk înseamnă recif de coral sau dig de corali. În limba papiamentu, orașul este numit Playa sau beach. Micul orășel are o populație de 3.061. Mai departe de Kralendijk se situează o insulă nelocuită, Klein Bonaire, un paradis pentru scufundări și înot. Aici se poate ajunge cu un taxi maritim sau o altă barcă privată. Fort Oranje a fost construit în anul 1639 pentru a apăra portul principal. Fortul a fost modificat la sfârșitul secolului al XVII-lea, colonia englezească Playa s-a stabilit adiacent la fort în 1810. În 1840 guvernatorul olandez a denumit orașul cu numele actual. În 1940 cetățeni olandezi și germani au fost transportați la Bonair și încarcerați în fort. După război cazarma s-a transformat în hotel numit acum Divi Bonair.

După statistica corporației de turism din Bonair se listează 25 de atracții și destinații turistice în zonă. Monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial care au murit în urma scufundării vaselor petroliere din port este unul dintre ele. Clădirea Pasangrahan este construită în 1890 pentru familia Debrot. în 1921, a fost transformată într-o casă pentru vizitele oficiale, restaurată în 1980 a devenit Parliament House pentru guvernul local.

Orasul Kralendijk11

Parcul Wilhelmina Park este numit după regina Olandei, Wilhelmina of the Netherlands. Bisericii Protestante fondate în 1843, după 25 de ani i s-a adăugat și turnul. Monumentul Van Walbeeck din 1934 comemorează a 300-a aniversare a lui Johannes van Walbeeck, primul director al Companiei Olandeze a Indiilor de Est și prim guvernator al Antilelor Olandeze.

Monumentul lui Eleanor Roosevelt este ridicat pentru a comemora vizita acesteia la trupele americane din Bonair din timpul celui de-al doilea război mondial. Banca Welcome Seat dedicată din 31 august 1923 celor care stau și ăși așteaptă prietenii și familia să vină din Curaçao, are o placă dedicată reginei Olandei Wilhelmina of the Netherlands cu litera W care se referă la inițiala numelui său și de la welcome ( bine ați venit).

Orasul Kralendijk111

Clădirea Vămii Customs Building a fost construită în 1925 ca birou central al insulei, schimbându-și destinația de la vamă la oficiu poștal, în 1885 fiind restaurată și revenind la funcțiunea inițială.

Clădirile guvernamentale construite în 1837, inclusiv casa guvernatorului, restaurate în 1972, sunt în prezent reședința guvernului Fortului Oranje. Construit în 1639, este locul unde a locuit guvernatorul până în anul 1837. Un far a fost construit în 1868, înlocuit în 1923, este din piatră. La început a fost depozit, închisoare, sediu poliție și stație pompieri. Restaurat în anul 1999 acum este tribunalul insulei. Monumentul Betico Croes este dedicat unui erou local din Insula Aruba, care s-a răzvrătit împotriva stăpânilor săi.

Citește și:  Orasul Vechi: Obiective turistice Azerbaidjan - Orasul Vechi

Poșta construită din anul 1890, a fost prima clădire de acest fel de pe insulă, restaurată recent. Prima conecție telegrafică cu orașul Curaçao a fost în 1911. Linii telefonice au fost construite în 1944 și au devenit automate în 1961. În 1975 Bonaire a fost prima insulă olandeză conectată internațional. În 1999 Bonair a fost conectat cu conecție cu fibră optică în ocean pentru comunicații.

Monumentul lui Simon Bolivar care comemorează vizita din anul 1816 în insulă este un punct de interes.

Muzeul Boneriano cu artifacte de pe insulă, Biserica St. Bernardus dedicată lui Saint Bernard și fondată în anul 1827, Piața Plaza Fraternan di Tilburg dedicată lui Fraters of Tilburg cel care a pus bazele educației pe insulă între 1894-1991, Parcul Julianaplein în onoarea reginei Olandei Juliana sunt destinații turistice căutate de cei interesați să cunoscă istoria orașului.

Kralendijk1

Mănăstirea St. Franciscus (Saint Francis of Assisi) a avut o școală aici în anul 1856 unde 30 fete din Bonaire au devenit călugărițe catolice. Spitalul Vechi construit în 1922 cu Capela at the Old Hospital se poate vizita. Tunurile de pe strada Old Hospital care provin de pe un vas britanic din anul 1829 din Oranje Pond sunt la vedere. Strada pentru cumpărături (Kaya Grandi) cu diferite clădiri din anii 1800 și 1900. este o destinație pentru iubitorii de suveniruri. Piața Fish Market construită în anul 1935 ca piață pentru pescari, a devenit acum piața fructelor și a legumelor din Venezuela.

Facultatea Xavier sau University School of Medicine, Bonaire, recent înființată, este un centru de învățământ unde studenții trebuie să petreacă 2 ani de studiu pe insulă, apoi pot continua studiile pe continent.

Kralendijk11

Plaja publică și Bonaire Sunset Beach sunt atracții pentru cei interesați de înot, pescuit și plajă sau sporturi acvatice. Aici se poate servi o băutura din cactus numită Caduchy, iar ca specialitate culinară se servește carne de iguană căreia i se mai spune și pui bonair. Un cazinou, unic pe insulă funcționează sub numele Divi Flamingo Resort. Un sanctuar pentru măgari care se poate vizita pentru a vedea cei 400 de măgăruși a fost amenajat pentru a proteja animalele devenite uneori sălbatice, ele fiind aduse de spanioli pentru a ajuta la muncile agricole, în timp înmulțindu-se și sălbăticindu-se.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.