Macao/Macau a fost o fostă colonie portugheză până în anul 1999 și care a fost redată Chinei la fel ca și Hong Kong-ul, zona păstrându-și statutul de Regiune Administrată Special (SAR), independentă, dar sub protecția Chinei. Urmele coloniale sunt încă prezente în Macao, iar centrul istoric a fost renovat frumos, având casele frumos și puternic colorate. Macau, fosta colonie din estul Chinei, din apropiere de Hong Kong, deținută de portughezi, după ce a fost redată statului chinez a urmat o explozie a investițiilor în domeniul cazinourilor, iar milioane de chinezi s-au înghesuit pe insula pentru a face pariuri.

Macau1

Până nu demult Macau a fost compus doar din două insule și o peninsulă, la care s-au adăugat insulele Coloane și Taipa, alcătuind The Cotai Strip. Aici s-au construit o serie de localuri și cazinouri impunătoare pentru care chinezii și asiaticii din sud-est vin în Macau, orașul fiind de altfel singurul loc din Asia de sud-est unde pariurile sunt legalizate.

Fosta colonie portugheză Macau detronează orașul rege al jocurilor de noroc, Las Vegas, din punctul de vedere al încasărilor din pariuri. Macau este pe punctul de a deveni cel mai mare centru de pariuri și jocuri de noroc din lume odată cu noile investiții venite din Statele Unite ale Americii. În anul 2005, Macau a fost adăugat de către UNESCO la lista patrimoniului mondial. Cu o atmosferă tipic europeană, fosta enclavă portugheză este exemplul perfect de lux colonial, cu nu mai puțin de 30 de monumente din secolul trecut, unele dintre ele deosebite: Templul A-Ma, Fortăreața do Monte, Turnul Macau, Fortăreața Guia, cimitirul protestant, ruinele Catedralei Sf. Petru,o emblemă a oraşului. Un cazinou vechi și cunoscut din Macao este Cazinoul Lisabona. Limbile oficia­le aici sunt cantoneza, chineza Mandarin şi portugheza, engleza fiind utilizată pentru turiștii numeroși de aici.

Macau11

De 2 ani, Macao a depășit la venituri din jocuri de noroc Las Vegas-ul și veniturile continuă să crească. Cel mai celebru monument din Macao și simbolul orașului este biserica Sf. Paul sau mai bine spus ruinele acesteia. Construită în secolul al XVII-lea, biserica a ars aproape complet într-un incendiu în anul 1835, iar autoritățile nu au mai refăcut-o, păstrând doar fațada, care a devenit acum principala atracție turistică din zonă.

Muzeul din Macao prezintă documentare despre istoria locului, despre negustori de pește și opium, despre satul de pescari transformat în orașul cazinourilor, despre meșteșugurile specifice locului. Cel mai mare cazino din lume se numește The Venetian și este o replica a Veneției care include un hotel Four Seasons și o galerie comercială ce are un cer pictat pe tavan și canale pe care circula gondole prin interiorul clădirii. Piața San Marco și Grande Canale sunt reproduse perfect.

Citește și:  Fluviul Amazon: Obiective turistice Columbia - Amazonas

Macau111

Orașul Macau se află la 70 km sud-vest de Hong Kong și la 145 km de orașul Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea. Guvernul de la Macao considera ,,macao” drept pronunția oficială a numelui, iar ,,macau” rămâne pronunția oficială în portugheza modernă. Clădirile istorice coloniale ne dau impresia ca ne aflam în Portugalia, nu în China.

În afară de monumentele din centrul istoric și din câteva cartiere cu case, este cunoscut faptul ca în China, jocurile de noroc sunt interzise. În perioada medievală, Macao a dezvoltat ruta comercială între China vecină și celelalte colonii portugheze din continentul asiatic. Intre timp, Macao a devenit pentru portughezi centrul creștinismului în Asia, aici ajungând multi călugări misionari de felurite rituri care au înființat numeroasele biserici din centrul istoric. Colegiul Iezuit Sf. Paul a fost prima universitate în stil occidental din Orientul Îndepărtat.

Macau1111

Templul chinezesc Na Tcha, se află în proximitatea fațadei catedralei Sf. Paul și este un bun exemplu de toleranță religioasă pe acest teritoriu. Kilometrul zero al orașului este Piața Senado (Largo do Senado). Podeaua este acoperită cu mozaic în forma de caleidoscop în nuanțe alb-negru.  Este înconjurată de o parte de clădiri coloniale, biserici catolice, iar de cealaltă parte de temple confucianiste și diferite clădiri cu arhitectura chinezească. Biserica Casa da Misericordia a fost construită de episcopul portughez al orașului în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Igreja de Santo Domingo, construită în anul 1587 de către 3 preoți dominicani sosiți aici tocmai din Acapulco are o mare importanță istorică întrucât aici a fost tipărit primul ziar în limba portugheza din Macao.

Macau11111

Pentru panorama orașului, se poate urca pe un deal din apropierea centrului vechi, unde funcționa în trecut un edificiu cu rol de apărare și punct de observație asupra regiunii. În restul centrului istoric și al cazinourilor extravagante, orașul are construcții de ultima generație, cu arhitectură nonconformistă. 25 de clădiri și locuri au semnificație istorică, fiind clădiri de patrimoniu, printre ele numărându-se catedrala Sao Paulo, Fortul Macao și Muzeul orașului Macao care pot fi vizitate într-un singur circuit cu ghid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.