Orasul Marrakech mai este cunoscut ca si orasul rosu, fiind unul cu o importanta foarte mare in Maroc. Acest oras este situat la poalele muntelui Atlas, un munte care este acoperit cu zapada pe tot parcursul anului. Denumirea acestui oras vine din araba, unde Marrakesh inseamna Dumnezeu sau Idoli. Orasul Marrakech este capitala regiunii Marrakech Tensift Al Haouz, iar europenii il numeai Regatul din Marrakech.

Orasul Marrakech1

La fel ca multe orase din Africa de Nord, si Marrakech este impartit in doua regiuni, orasul vechi fortificat numit Medina, cat si orasul modern Gueliz, avand o populatie totala de 1.070.000 de locuitori. De asemenea, acest oras are si un aeroport care tine legatura stransa cu Casablanca.  In acest oras exista piata Djemaa el Fna, una dintre cele mai aglomerate piete din Africa si din intreaga lume. Aceasta piata este deschisa pe tot parcursul zilei, dar si pe timpul noptii, facand astfel un adevarat centru comercial.

Dupa cum am spus Marrakech are o populatie cu putin peste un milion de locuitori, dintre care 10.700 sunt pensionari europeni. Atlas Albastru, o mare companie aeriana, asa cum se numea inainte sa se redenumeasca  Royal Air Maroc, are sediul central la  Marrakech Menara-Aeroport. Alte companii care zboara pe  Marrakech Menara-Aeroport sunt EasyJet si Ryanair. Principalele atractii din Marrakech sunt cascadele Beni Mellal, Raul Ourika din Muntii Atlas si Raul Draa.

Citește și:  Lagarul de concentrare de la Buchenwald: Obiective turistice Germania - Buchenwald

Orasul Marrakech11

Pe tot parcursul anului, pe dealurile din aceasta zona, care scad sub 600 de metri deasupra nivelului marii, se poate vedea zapada chiar si in timpul anotimpului cald. Clima din aceasta zona este semi-arida si astfel in timpul iernii temperaturile sunt in jur de 12 grade celsius, in timp ce iarna sunt aproape de 23 de grade.

Orasul Marrakech111

Aeroportul Manera International este aeroportul central care are legaturi cu Europa dar si cu tarile arabe vecine. Intre Marrakech si capitala Marocului, Casablanca, exista o autostrada cu taxa. De asemenea, autocarele sunt pe tot parcursul saptamanii si leaga acest oras de cele mai importante orase din Maroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.