Orașul cu cele mai bune produse alimentare din America de Nord, Montréal-ul este cunoscut pentru mielul kamouraska, peștele arctic char și, desigur poutine (cartofii prăjiți, înăbușit în unt brânză și sos) este o destinație turistică excepțională. Orașul are baruri hipster, piste de bowling și nenumărate cafenele. O fostă cetate fortificată, orașul vechi din Montreal, este astăzi o comunitate vibrantă cu hoteluri, restaurante, buticuri, bogății istorice din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea ce creează un farmec cu adevărat unic.

Muzeul Point Calliere
Muzeul Point Calliere

Turiștii se pot plimba în orașul vechi pentru a vedea multe atracții cum ar fi Muzeul Point Calliere, care explorează istoria Montreal-lui prin studii arheologice și artefacte. Celelalte atracții din zonă sunt Bazilica Notre Dame, care a fost finalizată în anul 1829 cu un spectacol unic de lumină și sunet, precum și restaurante și magazine pentru cumpărături. Crucea Mont Royal de pe vârful de munte din apropiere, este un punct de reper natural și o modalitate de orientare pentru turiști. Excursiile pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul oferă turiștilor vederi minunate și oportunitatea de a vizita parcul proiectat de Frederick Law Olmsted.

Parcul Mont Royal
Parcul Mont Royal

Parcul Mont Royal include un mic lac artificial, un loc de joacă, un loc de observare și trasee de mers pe jos. Accesul în parc, fără o mașină este gratuit. Muzeul de Arte Frumoase din Montreal găzduiește o colecție impresionantă de aproape 36.000 de piese ale artiștilor din Canada și internaționali, reprezentând pictură, sculptură, fotografie și obiecte de artă decorativă din antichitate până în prezent. Intrarea este liberă pentru colecția permanentă a muzeului, care include artă canadiană și artă internațională, arte decorative și design, expoziția de artă contemporană din nisip.

muzeul modern Montreal Biodome
muzeul modern Montreal Biodome

Un alt muzeu de interes turistic este muzeul modern Montreal Biodome. Acest muzeu este un spațiu fascinant care recreează lumea din patru ecosisteme: pădurile tropicale, pădurile de arțar Laurențian Maple, Golful St. Lawrence și sub-regiunile polare. Fiecare ecosistem are propriul său spațiu în care climatul, vegetația și fauna sălbatică este imitată pentru a oferi vizitatorilor o experiență cu adevărat autentică. Piața Jean Talon oferă o bogată experiență ce permite turiștilor să se integreze în atmosfera locală și să cumpere aceleași alimente organice ca rezidenții locali. În plus față de alimentele proaspete, piața are magazine interesante, cu gadget-uri de bucătărie, uleiuri de măsline rafinate și condimente, produse din Quebec și multe altele.

Fie că turiștii vor să se bucure de atmosfera unei piețe din Montreal, să mănânce prânzul sau să cumpere un suvenir gustos, piața Jean Talon merită o vizită. Oratoriul Sfântul Iosif din Montreal este un loc de pelerinaj popular pentru romano-catolici, dar, de asemenea, atrage persoane de orice credință pentru semnificația sa istorică și arhitecturală. Capela originală Sfântul Iosif a fost fondată la începutul anilor 1900 de către un om modest, André, cunoscut sub numele de Omul Miraculos din Montreal. Astăzi, domul oratoriul este al treilea cel mai mare de acest gen din lume. În plus, crucea ei reprezintă cel mai înalt punct în Montreal. Turiștii pot urca cele două sute optzeci și trei de trepte la oratoriu, sit-ul este accesibil și pentru cei cu mobilitate redusă.

Citește și:  Orasul Alexandroupoli: Obiective turistice Grecia - Alexandroupoli
bazilica Notre-Dame
bazilica Notre-Dame

Cel mai important reper din zona Vieux-Montreal este bazilica Notre-Dame, clădirea mamut în stil gotic renascentist proiectată de arhitectul irlandez James O’Donnell și construită între anii 1824 -1829. Această biserică catolică înfloritoare are un interior uimitor în stil medieval, care prezintă sculpturi în lemn de nuc, vitralii deosebite, stele de aur într-un tavan boltit albastru de 24 de carate, precum și unul dintre cele mai mari orgi de tip Casavant din America de Nord. Multe din tablourile de artă plastică sunt amplasate în naos și în Chapelle du Sacre-Coeur, ascunse în spatele altarului.

La Ronde
La Ronde

Situat aproape de centrul orașului Montreal pe Insula Sfânta Elena, La Ronde, se află parcul de distracții Six Flags o destinație populară pentru turiști și localnici. Deschis pentru prima dată în timpul expoziției Expo ’67, La Ronde oferă mai mult de 40 de plimbări și atracții, inclusiv Goliat, una dintre cele mai mari și mai rapide montagne russe din America de Nord și Le Pays de Ribambelle, o zonă de distracții pentru familii. Stadionul Olimpic construit pentru Jocurile Olimpice din anul 1976 de la Montreal, proiectat de arhitectul Roger Taillibert, are o structura impresionantă, grandioasă ce atrage atenția turiștilor, în special pentru iubitorii de sport. Stadionul se află lângă Montreal Biodome și Grădina Botanică, care sunt destinați favorite de familie.

Underground City
Underground City

Underground City este un complex comercial gigantic, care acoperă peste 12 km lungime, format din 33 de km de trasee, în centrul orașului Montreal. Această rețea subterană conectează stații de metrou, marile magazine și alte atracții ale orașului. Într-un oraș cu o astfel de istorie și cultură bogată, aproape o jumătate de milion de vizitatori locali și internaționali traversează coridoarele sale în fiecare zi pentru a face cumpărături, a mânca sau doar pentru a face o plimbare scurtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.