Se află în partea de vest a Franței și îndeplinește funcția de capitală a provinciei Pays de la Loire.

Nantes1

Orașul Nantes își trage numele din timpuri străvechi, de la o așezare pe care triburile de gali o întemeiaseră în jurul anului 70 înainte de Hristos. Localitatea se numea Portus Namnetum, iar pe timpul stăpânirii romane, a fost transformată într-un important centru administrativ. În jurul său au fost înălțate ziduri de cetate, destinate apărării militare. O parte dintre aceste ziduri vechi poate fi vizitată, expusă azi sub formă de ruine.

Orașul Nantes se află pe malurile râului Loara care a creat în acest loc mai multe insulițe. O parte din ele au fost însă alipite prin umplerea golurilor de apă, în favoarea sistemului de transport cu mașina.

De faima orașului Nantes se leagă comerțul cu Africa și India de Est, numele lui Jules Verne, născut aici și vecinătatea Oceanului Atlantic, aflat la numai 55 de kilometri distanță.

Orașul Nantes este împărțit în districte, fiecăruia dintre ele corespunzându-i o filă de istorie sau câteva atracții turistice speciale.

Nantes11

Place du Commerce este centrul orașului Nantes și cel mai cunoscut district. Aici sunt cele mai multe restaurante și câteva locuri celebre – Place Royale, Strada Crebillon, cu magazine de firmă și docul Quai de la Fosse. Centrul vechi se cheamă Place du Bouffay și dispune de foarte multe terase, baruri și cafenele cu iz medieval. Cea mai cunoscută piață din Nantes se găsește în districtul Talensac, în timp ce zona ideală de shopping se află în districtul învecinat Decre.

Un loc aparte îl reprezintă districtul Ille de Versailles, aflat pe suprafața unei insulițe. Tot districtul este amenajat sub forma unei enorme grădini japoneze. Viața de noapte este concentrată în districtul Quai de la Fosse unde sunt deschise cele mai multe baruri și cluburi.

Credința este la mare preț în orașul Nantes. Au fost construite foarte multe biserici, inclusiv moschei, printre ele aflându-se câteva dintre cele mai deosebite lăcașuri de cult ale provinciei.

Catedrala Saint Pierre a presupus un proces de construire întins de-a lungul a 450 de ani. Piatra de temelie i-a fost pusă în 1434, pe locul unei foste catedrale, iar lucrările au continuat până în 1891. Catedrala Saint Pierre este realizată în stil gotic și are unele elemente de unicitate: un amvon la exterior pentru predicile îndreptate asupra întregii populații a orașului și cinci intrări monumentale, trei frontale și două laterale.

Nantes111

O biserică specială este Biserica Saint Louis, construită în secolul al XIX-lea și a cărei cupolă are forma unui dom. În vârf, se află o sculptură impresionantă a Arhanghelului Gavriil.

Citește și:  Orasul Digne: Obiective turistice Franta - Digne

Există și trei moschei: moscheea Arrahma, moscheea El Forkane și moscheea Turcă.

Numărul bisericilor este concurat de numărul muzeelor, cu domenii de cercetare dintre cele mai interesante. Muzeul Jules Verne este principala atracție turistică, unde pot fi văzute câteva manuscrise ale scriitorului, prima ediție a fiecărei cărți de Jules Verne în parte și reviste cu ilustrații în relief, inspirate de aventurile descrise de celebrul autor.

Muzeul de Arte Frumoase dispune de una dintre cele mai impresionante colecții de picturi franțuzești, rivalizând până și cu muzeele din Paris. În galeriile sale sunt expuse lucrări de Chagall, Monet, Picasso, George de la Tours.

Muzeul Dobree expune obiecte din perioada Evului Mediu, de genul celor religioase, dar și armuri militare, săbii cu tăiș ascuțit, colecții de bijuterii prețioase și multe piese de ceramică.

Nantes1111

În cadrul Muzeului de Istorie Naturală, turiștii pot vedea fosile antice, schelete de balenă, minerale, animale împăiate și chiar și o serie de șerpi veninoși vii.

Cele mai cunoscute monumente ale orașului Nantes provin din perioade de timp diferite.

Castelul Ducilor de Bretania a fost construit în secolul al XVI-lea și continuă să impresioneze prin dimensiunile colosale și prin aspectul medieval. Înăuntru se află Muzeul de Istorie, de-a lungul a 32 de încăperi, astfel că cetatea pare locuită. Expozițiile tratează istoria și modul de viață al oamenilor din secolul al XVII-lea.

Passage Pommeraye reprezintă cel mai faimos mall din Nantes, cel puțin în ceea ce privește vârsta lui. A fost construit înainte de 1850 și se întinde de-a lungul a două străzi acoperite cu o cupolă de sticlă. Pasajul este împodobit cu numeroase sculpturi în stil renascentist.

Nantes11111

Turnul Bretagne face parte din arhitectura nouă și modernă a orașului Nantes. Aparține secolului al XX-lea și reprezintă un zgârie nori de 37 de etaje.

Expoziția de animale mecanice Machine de l’Ille se numără printre cele mai mari atracții turistice.

Pentru relaxare în aer liber, cele mai indicate sunt grădina botanică, parcul Proce, parcul Chanterie și parcul Gaudiner.

Bucătăria locală este pe bază de fructe de mare. Totuși, Nantes este capitala clătitelor. Cafenelele sunt încântătoare și au prețuri aproape modeste. Băutura preferată în Nantes este cidrul care se poate bea în stare brută sau îndulcită cu diverse arome fructate.

Vinul Muscadet este pe cât de ieftin, pe atât de bun.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.