Orașul Phenian (Pyeongyang) este centrul politic, economic, cultural și al turismului din Coreea de Nord. Pyongyang este situat pe râul Taedong, fiind cel mai mare oraș din tară, ocupând o suprafață de 2.600 de kilometri pătrați, cu o populație de 3,430,000 de locuitori. Phenian a fost odată capitala imperiului Goguryeo (între 37-668 î.e.n.), fondat de Jumong și Goguryeo, prima națiune din peninsula coreeană. Sit-urile turistice faimoase includ Daedongmun, Botongmun și Dongmyeongwangreung Grave. Daedongmun este poarta de est a complexului interior Cetatea Goguryeo Pyeongyang .

Phenian1

Cea mai importantă dintre toate porțile cetății, Pyeongyang, este considerată o comoară națională a Coreei de Nord. Poarta Botongmun este, de asemenea, o relicvă din epoca Goguryeo și face parte din tezaurul național. Mormântul Dongmyeongwangreung este Mormântul regelui Dongmyeong, fondator al imperiului Goguryeo, a fost descoperit și excavat în anul 1974. Regatul Goguryea fost una dintre cele mai puternice regate din Peninsula Coreeană între secolele al V-VII-lea e.n. Locația este cunoscută pentru picturile murale de flori de lotus ce decorează pereții și tavanele. Un alt obiective turistic este Dangunneung, un mormânt piramidal ce conține nouă secțiuni construite din granit. 

Dealul Moranbong este numit după Moran Flower; acesta are patru castele numite Naeseong, Oeseong, Chilseongmun și Eulmildae. Castel Eulmildae a fost construit la mijlocul secolului al VI-lea, dar a fost reconstruit în anul 1714 și redenumit Castel Bukjangdae din Naeseong. Castelul Eulmildae este gazda festivalului de primăvară în aer liber, Bomnori, unul dintre cele opt festivaluri celebre în Phenian.

Phenian11

Turnul Juche din Phenian este o atracție cunoscută pentru turiști. Acest monument a fost construit cu scopul de a reprezenta ideea președintelui Kim Il Sung despre ideea lui Juche și de a imortaliza faptele sale revoluționare nemuritoare. Un alt monument este Arcul de Triumf această atracție are scopul de a a comemora rezistența Coreei în fața japonezilor. Modelat după Arcul de Triumf din Paris, acest arc este cel mai mare arc din lume.

Stadionul Rungrado May First Stadium sau May Day Stadium este un stadion multifuncțional al orașului, finalizat în anul 1989. Stadionul a fost construit în principal pentru Festivalul Mondial al 13-lea al Tineretului și Studenților din anul 1989. Acesta este utilizat în prezent pentru meciuri de fotbal, câteva meciuri de atletism, dar de cele mai multe ori pentru spectacole Arirang (de asemenea, cunoscut sub numele de Jocurile de Masă Coreene). Stadionul poate găzdui 150.000 de oameni, fiind considerat cea mai mare capacitate de stadion din lume și al 12-lea cel mai mare loc din lume pentru evenimentele sportive. Numele său provine de la insula Rungra de pe râul Taedong, terenul pe care se află și de asemenea de la May Day, ziua internațională care celebrează munca. Acoperișul său fantezist are 16 arcade dispuse într-un inel și se spune să seamănă cu o parașută sau o floare de magnolie.

Citește și:  Paralia Katerini: Obiective turistice Grecia - Pieria

Phenian111

Piața Kim Il-Sung este o piața centrală din oraș Phenian numită după liderul fondator al Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Il-sung. Deschisă în august 1954, piața este situată pe malul vestic al râului Taedong, vizavi de Turnul Juche pe partea cealaltă a râului. Piața este un loc de întâlnire comun pentru raliuri, dansuri și parade militare. Este a 30-a cea mai mare piață din lume, având o suprafață de aproximativ 75.000 de mp care poate găzdui un miting de mai mult de 100.000 de oameni. Portretele lui Kim Il-sung, Karl Marx și Lenin sunt amplasate în clădirile care înconjoară piața. Una dintre clădirile cu vederi spre piață și râu este Grand Nation Study House.

Parcul Tineretului Kaeson este un parc de distracții deschis în anul 1984, situat în apropiere de Stadionului Kim Il Sung și în poalele de vest a dealului Moran. Carusele, jocuri dostractive ca Fun House și altele, cum ar fi roata Ferris cuprind o suprafață de 40 hectare. Parcurile au fost ridicate ca parte din proiectul Arcul de Triumf.

Muzeul războiului din Coreea, de asemenea, cunoscut sub numele de Muzeul Victoria Eliberării Patriei este o interesantă atracție pentru turiști, cea mai interesantă parte fiind subsolul muzeului ce conține un număr de avioane, tancuri, și arme capturate de la armata americană. Stațile de metrou sunt o atracție în Phenian, metroul conține sistemul de transport cu cea mai mare adâncime din lume, amplasat la mai mult de 110 de metri sub pământ. Fiecare stație este concepută pentru a întruchipa o altă idee artistică. Cei mai mulți turiști vizitează doar stațiile Puhung și Yonggwang pe linia Chollima.

Phenian1111

Alte locuri de interes includ Muzeul Revoluționarului Joseon, Muzeul de Artă Joseon, Parcul Botonggang River, Grădina Botanică Centrală, și Grădina Zoologică Centrală. Phenian este, de asemenea, bine cunoscut pentru produsele sale culinare, cum ar fi naengmyeon Pyeongyang (sau fidea rece) și kimchi-Mari. Dulcele Pyeongyang naengmyeon este făcut din fidea cu o supă cu aromă de pere dulci. Kimchi-mari este orez rece cu ulei de susan, scufundat în sosurile speciale de kimchi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.