Reprezintă o destinație turistică deosebită, fiind unul dintre cele mai noi oraşe întemeiate ale statului Filipine şi, în acelaşi timp, cel mai mare. Existența oraşului Quezon City a început abia în 1948, la inițiativa preşedintelui care i-a împrumutat şi numele. Acesta dorea să înlocuiască capitala Manila cu una şi mai strălucitoare, iar vizitele făcute în Mexic i-au oferit suficiente surse de inspirație. Manuel Quezon a întemeiat noua capitală a Republicii Filipineze unind mai multe localități de sine stătătoare. Timp de 28 de ani, Quezon City a funcționat drept capitală, statut pe care l-a pierdut din 1976, când funcția i-a revenit iarăşi oraşului Manila.

În prezent, Quezon City este supranumit oraşul noilor orizonturi şi atrage numeroşi turişti din toate colțurile lumii. Sistemul de transport este unul dintre cele mai performante, semn că acest oraş a meritat să fie (chiar şi o scurtă perioadă de timp) primul oraş al țării.

Vizitatorii trebuie să ştie că în Quezon City atracțiile sunt nenumărate şi variate. Oraşul dispune de un număr impresionant de biserici, parcuri şi spații verzi, centre comerciale şi chiar câteva galerii de artă.

Principalele obiective turistice, cele mai cunoscute pe plan internațional, sunt trei monumente dedicate istoriei locului. Tandang Sora Birth Site este locul în care ar fi locuit una dintre eroinele oraşului Quezon City, Tandang Sora, o filipineză curajoasă care s-a îngrijit de soldații Katipuneros în timpul revoluției de la 1896. Femeia a trăit 107 ani, iar locul casei sale a fost transformat în monument memorial, promovat pe plan turistic.

Monumentul Mabuhay Rotonda, întemeiat deodată cu oraşul, în anul 1948, ca semn de prețuire a noii capitale. Monumentul constă într-o poartă de intrare în oraş şi poartă numele primului primar din Quezon City.

Cel mai îndrăgit monument se cheamă Quezon Memorial Circle şi se află pe suprafața unui parc. Reprezintă, de fapt, un mausoleu în interiorul căruia au fost depuse osemintele întemeietorului oraşului, preşedintele Manuel Quezon. Parcul este cel mai modern din Quezon City, fiind prevăzut cu piste de alergare pentru amatori, piste pentru biciclişti, numeroase restaurante şi terase, grădini de flori.

Un alt parc de renume al oraşului Quezon City se află chiar în vecinătatea mausoleului şi poartă numele de Ninoy Aquino Park and Wildlife. Dispune de o grădină zoologică şi de una botanică, dar principala sa atracție constă într-o lagună artificială, destinată pasionaților de apă.

Totuşi, adevăratul paradis verde al oraşului Quezon City rămâne La Mesa Eco Park, cu o suprafață de cinci hectare. Se află la marginea oraşului şi trece drept una dintre comorile naturale din Quezon City, grație florei şi faunei. Pentru că este departe de centrul aglomerat al oraşului, acest parc oferă intimitate, tihnă, umbră şi chiar răcoare. Din păcate, autoritățile încearcă să îl menajeze, astfel că l-au transformat într-o destinație mai puțin accesibilă. Nu este deloc promovat şi în zonă nu există mijloace de transport în comun.

Citește și:  Austria: Obiective turistice Austria - Viena

Bisericile din Quezon City sunt numeroase şi atrag turiştii prin bogățiile adăpostite la interior.
Biserica San Pedro Bautista se numără printre cele mai vechi din Filipine şi dispune de moaştele Sfântului Pedro Bautista, cel care, în secolul al XVI-lea, a construit de unul singur o mică mănăstire cu capelă din bambus şi lemn de palmier. Ulterior, construcția a fost refăcută din ciment şi piatră, iar în dedesubtul ei a fost săpată o catacombă înăuntrul căreia erau adeseori depuse osemintele călugărilor.

Biserica Santo Domingo este cea mai renumită din Quezon City, datorită unei statui de peste 400 de ani, aflată în posesia sa: Fecioara Maria a sfântului rozariu.

Dimensiunea comercială a oraşului Quezon City poate fi cunoscută prin intermediul altor obiective turistice:
Bulevardul Tomas Morato, unde sunt dispuse principalele restaurante, cafenele, baruri, terase şi cluburi de noapte ale oraşului Quezon City. Bulevardul este special construit pentru turişti, fiind considerat centrul distracției.
– Centrul Araneta, atracție a turiştilor pasionați de shopping. Aici sunt amenajate principalele malluri şi magazine cu marfă locală. Prețurile sunt acceptabile. Tot în cadrul centrului Araneta se află şi cea mai mare arenă din Filipine – Big Dome.
La Loma Cockpit este centrul unei distracții pe gustul filipinezilor. Este vorba de o sală în care se desfăşoară luptele de cocoşi, extrem de sângeroase, dar apreciate de populația oraşului.
– Complexul Fiesta Festival cu distracții pentru toate vârstele.
Ma Mon Luk este cel mai faimos restaurant din Quezon City. A fost deschis în anul 1920 şi de atunci domină piața, fiind specializat în tăiței şi supe de inspirație chinezească.

Mâncarea este gustoasă, indiferent că este vorba de bucătăria filipineză (restaurantul PenPen), cea indiană (Hossein’s Persian Kebab), vegetariană (Daily Veggie şi Blissful Belly) şi chinezească (restaurantul Kong Tiak). Cele mai faimoase sunt specialitățile dulci, care se pot experimenta în cofetării de renume, precum Banapple, pentru cele mai bune plăcinte, Yoh-Gurt Froz, pentru cel mai bun iaurt şi celebra Greens Cafe, cu prăjituri vegetariene.

 

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.