San Paolo este capitala statului cu același nume și principalul centru financiar, economic și comercial al Americii Latine, unul dintre cele mai mari orașe de pe pământ, cunoscut sub numele popular Sampa. São Paulo este orașul cu cea mai mare economie din America de Sud, este a zecea putere în lume care se desfășoară pe o suprafață de 10.190 de km². În secolul al XXI-lea orașul São Paulo dispune de un sector al serviciilor şi al afacerilor în dezvoltare rapidă.

Regiunea metropolitană a municipiului are o populație de 19.223.897 de locuitori, ceea îl face să fie cea de-a 6-a conurbație a Pământului. În jurul anului 1552, ceva mai spre interiorul continentului, o mâna de clerici iezuiți creau Sao Paulo dos Campos de Piratininga, satul misionar devenit peste secole orașul care este astăzi Sao Paolo. În secolul al XVII-lea orașul a devenit baza pentru expedițiile portugheze în interiorul continentului pornite în căutare de aur și sclavi. La 7 septembrie 1822 a fost proclamată independența Braziliei de Portugalia în Sao Paolo.

Memorialul Americii Latine
Memorialul Americii Latine

Aici se află monumente și muzee importante, cum ar fi Memorialul Americii Latine despre istoria locului. Tot aici se organizează evenimente cunoscute, cum ar fi Bienalul Internațional al Artei, Premiul Mare al Braziliei și São Paulo Fashion, Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei sau Săptămâna Modei din São Paulo. Avenida Paulista este bulevardul care leagă partea nouă cu cea veche al orașului, pe care se găsesc laolaltă clădiri istorice şi zgârie-nori. De-a lungul Avenidei Paulista sunt numeroase centre comerciale, restaurante, muzee ca Muzeul de Artă din São Paulo, galerii de artă, teatre.

Avenida Paulista
Avenida Paulista

O serie de atracții se pot admira aici: Casa Rozelor (Casa das Rosas) este o clădire construită în stil francez în anul 1935, acum transformata în centru cultural. Catedrala (Catedral da Sé) construită în stil neo-gotic, dispune de 14 turnuri și a fost renovată în anul 2002. Aceasta este cea mai mare biserică din São Paulo. Catedrala Metropolitana, neo-gotică și Praca da Se, o biserica tot în stil neo-gotic, renovată recent, marchează kilometrul zero al orașului São Paolo.

Edifício Martinelli
Edifício Martinelli

Clădirea Martinelli (Edifício Martinelli) este primul zgârie-nori al orașului São Paulo care a fost construit de către imigrantul italian Martinelli (comunitatea italiană este cea mai mare aici), în anul 1929, în stil gotic. De pe acoperișul clădirii se deschide o panoramă minunată asupra orașului. Fundação Maria Luisa e Oscar Americano este o expoziția care prezintă vremurile coloniale portugheze: articole de mobilier, porțelan, sculpturi.

Museu da Língua Portuguesa
Museu da Língua Portuguesa

Muzeul Limbii portugheze (Museu da Língua Portuguesa) este un muzeu interactiv situat la Gara de cale ferată Estação da Luz, deoarece imigranții au sosit în număr mare şi odată ajunși în Brazilia, multi dintre ei aici s-au întâlnit prima dată cu limba portugheză. Memorialul America Latină (Latin America Memorial) este un un complex de clădiri care a fost inaugurat în anul 1989 şi care exprimă integrarea culturală, economică, politică și socială a Americii Latine. Clădirile complexului au fost construite în jurul a două piețe, în clădiri se regăsesc muzee, biblioteci şi galerii de artă. Între anii 1989-2007 aici a avut sediul şi Parlamentul Americii Latine.

Citește și:  Hampden Park: Obiective turistice Scotia - Glasgow
Carnavalul din Sao Paulo
Carnavalul din Sao Paulo

Pentru evenimente Sao Paolo este vestit pentru Bienala sa, Sao Paulo Art Bienal, care are loc o dată la 2 ani și Carnavalul din Sao Paulo, unde cele mai bune școli de samba mărșăluiesc pe străzi în care alegorice gigantice. Festivalul Clătitelor este alt festival interesant din Sao Paulo.

Parcul Ibirapuera
Parcul Ibirapuera

Parcul Ibirapuera este un spațiu imens verde din mijlocul zgârie-norilor. A fost inaugurat în anul 1954 și adăpostește o laguna, plante din specii exotice, Muzeul de Arte Moderne, Muzeul Afro Brasil, Planetariul, Pavilionul Japonez, clădiri ale arhitectului Oscar Niemeyer (una dintre ele este El Edificio Bienal unde se desfășoară săptămâna de moda din São Paolo). La ora 20:30 zilnic începe spectacolul de sunet și lumina al fântânii arteziene din apropierea Obeliscului.

Beco do Batman
Beco do Batman

Avenida Paulista e unul dintre simbolurile orașului, la început aici fiind doar casele magnaților din industria de cafea. Muzeul de monede, cel mai mare din țară, Itau Numismatic și Parcul Trianon sunt alte destinații din oraș. Sao Paolo este capitală mondială în ale artei graffiti-ului. Vila Madalena din Beco do Batman sau Aleea lui Batman, sunt exemple unde artiști din São Paolo au fost contactați de municipalitate pentru a restaura diferite zone urbane. Vila Madalena este zona boema a orașului, cu case scunde, cu buticuri și baruri tradiționale.

Muzeul Pacaembu
Muzeul Pacaembu

Muzeul Pacaembu al stadionului numit Estadio Municipal Paulo Machado do Carvalho este un muzeu despre fotbal și istoria fotbalului. Prima partida de fotbal a fost jucată în Brazilia în anul 1908, la 20 de ani după abolirea sclaviei și a fost inițiata de un localnic care jucase fotbal în Anglia, la Corinthians. Fotbalul era dedicat albilor, era un sport al elitelor. În anul 1923, Vasco (echipa din Rio) a fost prima echipa care a câștigat campionatul Braziliei, având 3 jucători negri. În anul 2010, selecționata Braziliei în semifinala cu Olanda avea un singur jucător alb. Muzeul de Artă găzduiește o colecție remarcabilă de artă națională.

Centro Cultural Banco do Brasil
Centro Cultural Banco do Brasil

Centro Cultural Banco do Brasil este găzduit într-o clădire neoclasică din anul 1901, cu trei etaje de spații expoziționale, un teatru, o sala de spectacole, una de cinema și una pentru proiecții video. Fundația Fundacao Maria Luisa e Oscar Americano deține colecții de pictură, piese de mobilier, obiecte de cult, porțelan, argint, gravuri, tapiserii, sculptură, în total peste 1500 de piese diverse.

Teatrul Municipal
Teatrul Municipal

Teatrul Municipal este o clădire în stil art nouveau, construită în anul 1903 – 1911, sursa de inspirație fiind clădirea Operei din Paris. Pinacoteca do Estado a fost construită în anul 1905 și apoi renovată în 1998, expune 5000 de lucrări, inclusiv 10 sculpturi de Rodin. Palatul Portinari Pavilhao Japones este o copie a Palatului Imperial Katsura din Kyoto. Construit în Japonia, a fost demontat piesă cu piesă, transportat în Brazilia și montat din nou în Sao Paolo, devenind una dintre cele mai populare atracții. Rețeaua de metrou subteran cu cei 332 km existenți se preconizează a se dezvolta și a depăși 550 km, devenind cea mai mare rețea de metrou din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.