Situat în inima orașului Brașov, Orfelinatul Tartler, transformat acum în grădiniță, reprezintă un exemplu vibrant al capacitații unei clădiri de a se transforma și adapta la nevoile comunității. Inițial construit pentru a oferi adăpost și educație copiilor orfani, acest edificiu istoric servește acum ca spațiu de învățare pentru noua generație de brașoveni.

orfelinatul-tartler-azi-gradinita-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Fondat în secolul XIX de familia Tartler, un nume respectat în Brașov, orfelinatul a fost o inițiativă menită să ofere suport și educație copiilor lăsați fără părinți. Clădirea, construită într-un stil arhitectural neoclasic, a fost modernizată de-a lungul anilor, dar a păstrat elemente originale care îi conferă un caracter unic.

imagine-cu-orfelinatul-tartler-azi-gradinita-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Cu trecerea timpului și schimbările sociale, nevoia de a folosi spațiul pentru orfelinat a scăzut, ceea ce a condus la transformarea sa în grădiniță. Acest nou rol permite clădirii să continue să servească comunitatea locală, punând accent pe educație și dezvoltare timpurie.

poarta-de-la-orfelinatul-tartler-azi-gradinita-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Printre pereții săi, Orfelinatul Tartler a adăpostit multe generații de copii, fiecare cu povestea sa. Legendele locale spun că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a servit ca ascunzătoare pentru refugiați, datorită subsolurilor sale extinse și greu accesibile.

Citește și:  Cheile Cibului: Obiective turistice Arad

detalii-de-la-orfelinatul-tartler-azi-gradinita-din-brasov-judetul-brasov.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.