Ottawa, capitala Canadei, nu este o metropolă la fel de mare ca Montreal sau Toronto, dar și acest oraș are multe de oferit unui turist. Orașul este situat în estul provinciei Ontario, la granița cu provincia Quebec.

Din punct de vedere al numărului de locuitori, aceasta se situează în urma altor orașe canadiene, precum Vancouver sau Calgary. Ea formează împreună cu Carleton o singură aglomerație urbană, a patra ca mărime din Canada, numărând peste un milion de locuitori. În Ottawa, doar un sfert din populație este francofonă. Aici supremația limbii engleze este de netăgăduit.

peisaj Ottowo

Capitala Canadei își datorează numele unui trib de indieni care a adoptat o atitudine pacifistă față de albi. Aceste triburi au fost poreclite de restul triburilor indiene „Ottawa”, adică „cei care fac negoț cu străinii”. Nimeni nu i-a uitat pe primii locuitori ai arealului actualei capitale, datorită cărora a luat naștere orașul. În semn de respect față de aceștia a fost ridicată statuia indianului care privește de pe postamentul său la Ottawa cea acoperită de verdeață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.