Orașul Abha este cunoscut pentru clima puțin mai rece, cu ceață și munți înalți. Orașul este de numit și „Mireasa din Sud” a Arabiei Saudite, dar este și centrul administrativ al provinciei Aser. Abha este plin de peisaje naturale și se bucură de o climă blândă în timpul verii. Are un număr mare de monumente și palate, precum Palatul Shada și Rejal Alma, precum și piețe vechi, tradiționale de unde puteți cumpăra antichități prețioase și suveniruri.

Există, de asemenea, mai multe centre comerciale moderne, împrăștiate în tot orașul. Ne vom opri însă la Palatul Shada, unul dintre principalele obiective turistice ale orașului Abha.

Construit în 1927 de un guvernator saudi local, acest palat este una dintre puţinele clădiri tradiționale rămase în Abha. Turnul cu pereți de noroi oferă un contrapunct interesant pentru arhitectura modernă, care acum îl înconjoară. Palatul a fost inima pulsantă a orașului Abha pentru o perioadă de timp și locul unde locuia prințul regiunii. În 1341, la începuturile statului saudit a fost folosit ca reședință un guvernatorului. Cu ani în urmă, a fost transformat într-un muzeu de obiecte de artizanat din patrimoniul cultural al zonei. În prezent, castelul este deschis turiştilor şi e deținut de către municipalitatea din Abha, care supraveghează gestionarea acestuia.

Citește și:  Nava-amiral Mary Rose: Obiective turistice Anglia - Portsmouth

În ultimii ani, orașul Abha a fost înfrumusețat și pregătit să primească turiști. În oraș, sunt disponibile hoteluri de 5 stele, vile turistice mobilate după specificul locului, moteluri noi și moderne. După o vizită la Palatul Shada, vizitatorii pot petrece timpul plimbându-se între parcurile de munte, în mijlocul unei atmosfere primitoare şi deschisă turiştilor. În timpul verii, aici este zona cea mai plăcută pentru a petrece o vacanță, având în vedere că în alte regiuni ale Arabiei Saudite este destul de cald în această perioadă. Regiunea Abha se bucură de cel mai înalt nivel de precipitații decât în orice altă parte din Arabia Saudită, ceea ce face din oraș un loc preferat de turiștii care vor să viziteze țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.