Orasul Paramaribo din Surinam este capitala acestei tari si se afla in nord, la 15 kilometri distanta de ocean, fiind traversata de raul Suriname. Surinam este o tara situata in nord-estul Americii de Sud, fiind cel mai mic stat de pe continent, atat ca suprafata cat si ca populatie. Are o larga deschidere la Oceanul Atlantic in parte nordica, fiind marginita in sud de granita cu Brazilia.

oras Paramaribo

Aici traiesc in jur de 250 000 de oameni, mai mult de jumatate din populatia totala a tarii. Facand parte dintr-o tara destul de saraca, orasul Paramaribo este slab dezvoltat comparativ cu alte capitale, insa este cel mai dezvoltat oras din tara, din punct de vedere economic si cultural.

Din Paramaribo se exporta mari cantitati de: bauxita, aur, trestie de zahar, orez, cafea, lemn, rom. Pe langa toate acestea aici se afla si fabrici de bere, vopsele si ciment, doua aeroporturi si singurul cinematograf din tara.

Citește și:  Ontario - Canada: Orașe de vizitat
Catedrala Sfântul Petru și Pavel
Catedrala Sfântul Petru și Pavel

Din punct de vedere cultural in oras se concentreaza o mare diversitate etnica. Aici convietuiesc indieni, africani, europeni (olandezi si britanici), indonezieni, indigeni etc. Datorita acestei mari diversitati exista numeroase lacase de cult, printre care se numara Catedrala Catolică Sfântul Petru și Pavel clădită în 1885, care este construita in intregime din lemn, fiind considerata cea mai mare cladire (de lemn) de pe continent.

Palatul Prezidential
Palatul Prezidential

In centrul orasului se poate vizita Piata Independentei unde se afla Palatul Prezidential si Adunarea Nationala. Langa aceasta piata se afla Parcul Palmierilor. De asemenea, se mai pot vizita Muzeul Surinamului, Muzeul de Numismatica, Fort Zeelandia (o veche fortareata a colonistilor britanici), pietele, canalele si cladiri olandeze (una din cladiri fiind numita Cupchiik coliseum).

In 2002 orasul Paramaribo a intrat in Patrimoniul UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.