Parc Aventura din Braşov este cel mai mare parc de distracţii din ţară, având o suprafaţă totală de 2.5 hectare. Se află în Cartierul Noua, lângă Grădina Zoologică, pe strada Paltinului, numărul 16bis. Parcul a fost amenajat într-o pădure şi oferă distracţie garantată, fiind un loc ideal pentru cei care vor să se distreze în familie sau alături de prieteni.

Accesul în Parc Aventura din Braşov este posibil cu autobuzele locale sau cu maşinile personale. Dacă optaţi pentru autobuz, trebuie să ştiţi că sunt două trasee care duc la Ştrand Noua, în apropierea parcului – nr. 35 (pleacă de la Gara Braşov) şi nr. 17 (pleacă de la Livada Poştei).

Pe de altă parte, traseul pe care trebuie să îl urmaţi dacă veniţi cu maşina personală este DN1, respectiv E60, pe ruta Bucureşti – Predeal. Odată ajunşi în Braşov, la primul sens giratoriu se face stânga, pe Strada Lacurilor şi apoi se urmează indicatoarele care duc spre grădina zoologică. Se urmează apoi străzile Stejarului şi Paltinului, iar în capătul celei de-a doua se află intrarea în parc.

Parc Aventura din Braşov este destinat celor curajoşi, care vor să îşi testeze acest curaj prin parcurgerea a 10 trasee cu dificultate diferită. Fiecare dintre cei care îşi achiziţionează un bilet (care este valabil pentru trei ore) primeşte automat şi un echipament de protecţie. Acesta constă într-un ham, o rolă de tiroliană, o pereche de mănuşi şi două carabiniere.

Încă de la început clienţii sunt instruiţi să respecte regulamentul, iar cei care nu ţin cont de aceste reguli pot fi daţi afară fără vreun avertisment – asta pentru că, deşi e un parc de distracţii, activităţile sunt destul de periculoase şi, în urma neatenţiei, vieţile pot fi puse în pericol.

În cele două hectare şi jumătate de teren, Parc Aventura din Braşov a folosit 110 copaci, 120 de platforme şi 130 de jocuri. Materialele folosite pentru amenajare conţin şi ele numere imrpesionante – aproape 700 de metri de tiroliene, 1000 de metri de coardă, peste 5000 de metri de cablu şi în jur de 7000 de şuruburi. Aceste cifre scot în evidenţă importanţa parcului, dar şi faptul că proprietarii au încercat şi chiar au reuşit să dea naştere unui lucru de calitate, apreciat de toţi cei care vin aici.

Citește și:  Biserica Sf. Trei Ierarhi din Slanic : Obiective turistice Prahova

parc-aventura-din-brasov.jpg

Traseele din cadrul Parc Aventura din Braşov sunt organizate în funcţie de dificultate şi fiecare nivel este marcat printr-o anumită culoare. Traseele sunt:

  • Două trasee mov – acestea se adresează copiilor cu vârsta de până în 8 ani, iar sistemului de securitate îi lipseste manipularea carabinierelor, pentru a asigura un maxim de protecție;
  • Două trasee galbene – sunt special organizate pentru începători și pentru cei care au împlinit vârsta de 8 ani; înălțimea maximă atinsă de aceste trasee este de 3 metri;
  • Două trasee verzi – este nivelul imediat următor pentru începători, unde aceștia se pot obișnui cu înălțimea, care aici nu depășește 6 metri;
  • Două trasee albastre – acestea sunt traseele preferate ale tuturor, pentru că sunt de dificultate medie: nu sunt nici prea grele, dar nici prea ușoare, însă cert e că oferă garantat distracție;
  • Traseul roșu – este penultimul traseu în ceea ce privește gradul de dificultate și necesită multă forță, energie și chiar tehnică;
  • Traseul negru – este cel mai greu traseu, unde înălțimea ajunge la 20 de metri – este un traseu care se adresează celor mai curajoși, înnebuniți după adrenalină și senzații extreme.

Pe lângă aceste două trasee, cei care vin în Parc Aventura din Braşov mai au la dispoziţie şi alte jocuri interesante, iar printre ele se află „Închide ochii şi sări” şi “Marea Tiroliană peste Lac”. Primul constă într-o urcare pe o scară, iar la înălţimea de 16 metri, unde scara se termină, curajoşii trebuie să sară în gol, cu sau fără ochi închişi. Al doilea joc are o lungime de 11 metri şi o înălţime de trei metri şi constă în traversarea unui lac în timp ce curajosul este suspendat.

Chiar dacă un bilet este valabil numai pentru trei ore, Parc Aventura din Braşov garantează că turiştii se vor distra. Preţurile pot fi considerate uşor piperate, însă cei pasionați de sporturi extreme şi adrenalină vor considera că merită orice ban. Parcul este deschis zilnic, de la ora 10 şi până la ora 21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.