Fosta Primărie Veche din Bolintin-Vale, acum reînviată sub numele de Clubul Elevilor, este un exemplu elocvent de cum clădirile istorice pot fi revitalizate pentru a servi nevoile contemporane. Acest edificiu, care a fost centrul administrativ al orașului, este acum un spațiu dedicat dezvoltării tinerilor și promovării culturii.

primaria-veche-azi-clubul-elevilor-din-bolintin-vale-judetul-giurgiu.jpg

Construită la începutul secolului XX, clădirea Primăriei Vechi a fost martora a numeroase evenimente istorice, devenind un simbol al Bolintin-Vale. Transformarea sa în Clubul Elevilor a început în anii 2000, când autoritățile locale au decis să ofere tinerilor un loc propriu pentru activități educative și recreative.

partea-din-fata-de-la-primaria-veche-azi-clubul-elevilor-din-bolintin-vale-judetul-giurgiu.jpg

Renovarea a păstrat elementele arhitecturale originale ale clădirii, inclusiv fațada impresionantă și detaliile interioare, cum ar fi scările de lemn și feroneria artistică, amintind vizitatorilor de bogata istorie a locului. Acum, aceste detalii sunt admirate de tineri și vizitatori în timp ce participă la diverse programe culturale și educative.

imagine-cu-primaria-veche-azi-clubul-elevilor-din-bolintin-vale-judetul-giurgiu.jpg

Clubul Elevilor oferă o gamă largă de activități, de la ateliere de artă și muzică până la programe de teatru și știință, facilitând accesul tinerilor la educație non-formală și dezvoltare personală. Prin aceste programe, Clubul își propune să stimuleze creativitatea și să promoveze valorile culturale în rândul tinerilor din oraș și din împrejurimi.

Citește și:  Defileul Crișului Repede: Obiective turistice Bihor

primaria-veche-azi-clubul-elevilor-din-bolintin-vale-judetul-giurgiu-vazuta-din-lateral-fata.jpg

Clădirea găzduiește și evenimente comunitare, inclusiv expoziții de artă locală și spectacole, transformându-se într-un punct central pentru întâlniri și schimburi culturale. Această dinamică contribuie la revitalizarea zonei și la consolidarea sentimentului de comunitate.

detalii-de-la-primaria-veche-azi-clubul-elevilor-din-bolintin-vale-judetul-giurgiu.jpg

Una dintre curiozitățile legate de acest loc este că în sala principală a Clubului Elevilor există un mic muzeu care prezintă istoria edificiului și a orașului Bolintin-Vale, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra transformărilor sociale și culturale care au avut loc de-a lungul decadelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.