Arhipelagul Recherche este un grup de105 insule și peste 1200 mici obstacole pentru navigație, din sudul coastei Australiene. Insulele adună 230 km de la est la vest și 50 km de țărm, grupul vestic este lângă localitatea Esperance iar grupul estic lângă Golful Israelite Bay. Insulele sunt localizate în apele costale și interioare și definite ca Rezerva Natural a Arhipelagului Recherche.

Ele au devenit cunoscute când în 1627 François Thijssen și Pieter Nuyts, la bordul vasului Gulden Zeepaert, au cartografiat aria. George Vancouver, navigator englez, a trecut și el prin zonă, acest drum fiind parte a expediției sale cu vasul HMS Discovery în 1791. Numele i-a fost dat după vasul care a participat la expediție, La Recherche. În 1991 un vas de mare tonaj s-a scufundat în arhipelag, poluând zona, caz raportat ca fiind al doilea ca mărime din lume, tot aici a activat singurul pirat australian Black Jack Anderson, în jurul anilor 1830.

În zonă se practică pescuitul comercial și cel recreațional, existând proiecte pentru acvacultură.

Citește și:  Antalya - Turcia: Orașe de vizitat
insula Woody
insula Woody

În arhipelag sunt 105 insule și 1500 insulițe, împreună însumând 9720 de ha, din granit cu pante abrupte și lipsite de plajă, fiind expuse la maree. Insulele din grupul vestic sunt considerate a fi lângă insula Woody și Esperance care formează Parcul Le Grand National, cele estice sunt Insulele Middle, acestea sunt mai evidente și formează Parcul Cape Arid National. Împreună formează Rezerva Naturală Arhipelagul Recherche.

Insulele mai mari au un strat de pământ care suportă vegetația, fiind casa unor colonii de păsări, apele înconjurătoare fiind locul unde cresc recifi de corali, limbi de nisip și alge, 450 de tipuri de bureți de mare, iarbă de mare și corali moi, melci, scoici, rodoliți (un coral gen algă), foci, delfini și un soi de balene. Reptilele întâlnite în arhipelag sunt unice, unele dintre ele sunt foca cu blană, leul de mare australian, marsupiale ca și canguri pitici, cangur de stânca, șopârle, pitoni, dragoni, broaște pătate, varani, păsări de soiuri multiple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.