Regiunea Liaoning este situată în nord estul Chinei și cuprinde câteva orașe ca Shenyang orașul capitală, Dalian care are urme ale ocupației japoneze și rusești, Anshan cu Parcul Național Qinshan, Fushun, Benxi cu Parcul Național Benxi Water, Dandong, Jinzhou, Yingkou, Fuxin, Liaoyang cu cele câteva site-uri istorice, Panjin, Tieling, Chaoyang și Huludao, în total acestea cuprinzând aproximativ 42 milioane de locuitori.

Liaoning1

Fiind o provincie cât două Românii, Regiunea Liaoning este dens populată. Este o zonă dezvoltată din punct de vedere economic, având industrie grea, metalurgie, petrochimie, dar și producție de mașini-unelte și echipamente de înaltă tehnologie. În ciuda crizei economice, în Liaoning s-a înregistrat o creștere economică de 10% în ultimii ani. Totodată, provincia este recunoscută prin performanțe sportive excepționale, de aici provenind peste 40 de campioni mondiali și 300 de campioni ai Asiei.

Shenyang este reședința provinciei Liaoning şi cel mai mare oraş din această provincie. Primăria acestui oraș a propus în anul 2001 să transforme Shenyang-ul într-un oraş exemplu în protecția mediului și a alocat peste 40 de miliarde de yuani, pentru desfășurarea unei ample acțiuni de reamenajare și de protecție a mediului înconjurător. În urma eforturilor depuse timp de 4 ani, s-a reușit realizarea acestui obiectiv şi anume transformarea orașului poluat într-un exemplu național privind protecția mediului.

Sectorul Tiexi din oraşul Shenyang a fost zona cea mai grav poluată, deoarece a concentrat întreprinderile de industrie grea din întreg orașul. Schimbarea petrecută în sectorul Tiexi, a atras atenția comunităților internaționale care au luat exemplul acestui oraș pentru alte zone poluate.

Liaoning11

În anul 2008, ONU a oferit acestei comunități premiul de zonă urbană exemplu, prielnică populației de pe glob. Regiunea modernă s-a numit Fengtian or Fengtien, numele schimbându-i-se în Liaoning în anul 1929, fiind cunoscut și sub numele de triunghiul de aur datorită așezării sale la Golful Galben și la marea Bohai, la sud învecinându-se cu Coreea de Nord, provincia Pyongan și Chagang la sud est, Jilin la nord est, Hebei la sud vest, râul Yalu la granița cu Coreea de Nord. Sala Chongzheng din Palatul Mukden, palatul în sine fiind din timpul dinastiei Qing este o atracție de seamă aregiunii, dar nu atât de mare ca echivalentul său din Orașul Interzis din Beijing. Palatul Mukden este o clădire reprezentativă a timpului, inclusă în patrimoniul UNESCO.

Trei morminte imperiale datând din timpul dinastiei Qing sunt localizate în regiunea Liaoning. Locul unde se află este împreună cu mausoleul Ming Xiaoling din Nanjing patrimoniu mondial UNESCO. În munții Wunu, sit-ul Goguryeo descoperit în districtul Huanren Manchu face parte din patrimoniul mondial. Peștera Benxi oferă călătorii cu barca în interiorul ei pentru a vedea stalactitele. Anshan găzduiește Palatul Jade Buddha, cea mai mare statuie din jad a lui Buda. Orașul Liaoyang, este unul dintre cele mai vechi orașe din zonă, are o Pagodă Albă care datează din dinastia Yuan.

Citește și:  Orasul Al Basrah: Obiective turistice Irak - Al Basrah

Orașul Dalian este un vechi port rus și mai apoi japonez, fiind o destinație turistică cu plaje, stațiuni, grădini zoologice, cu zone comerciale și mâncăruri cu fructe de mare, clădiri japoneze și rusești vechi. Dandong, la nordul graniței cu Coreea de Nord este locul unde se pot face plimbări pe râul din localitate. Muntele Bijia se leagă de țărm la flux cu un pod natural de pământ. Regiunea are frumuseți naturale valoroase cum ar fi: muntele Fenghuang, Tiecha și Phoenix. Acvariul Shenya din stațiunea Xinghai Bay prezintă 7,000 de specii de pești vizitatorilor. Plaja Dalian Nest Cliff și Tiger adăpostesc cele mai bogate colonii de păsări, unele endemice din zonă.

Liaoning111

Relicvele de 300,000 ani vechime din zona Yingkou și valea Bingyu sunt vizitate de turiștii interesați de istoria veche a Chinei. Peșterile din Yunguang găzduiesc 8 comori din piatră sculptată: dragonul, peștele, broasca, patul din piatră, lotusul, longevitatea și vântul care sunt reprezentări taoiste, născute aici pe munte, interpretări conform credințelor taoiste. Orașul Yunguang este considerat locul de naștere al acestui curent filozofic și religios.

Festivitățile din regiune sunt numeroase: festivalul artificiilor Dalian Spring, Festivalul înfloririi Dalian Chinese Scholar Tree Blossom, Festivalul de modă Dalian International Fashion și Festivalul de gheață Shenyang International Ice and Snow .

Minoritățile etnice din regiune sunt: manchu, hui, mongolii, xibe și coreenii, fiind o regiune destul de cosmopolită. Marele Zid Chinezesc trece prin provincie, la Hushan lângă Dandong și la Jiumenkou, la 18 km est de poarta numită The First Pass Under Heaven din Shanhaiguan. Templele Fengguo din Yixian adăpostesc cea mai mare podea dintr-o singură bucată din China care alături de templul Guangji din Jinzhou și Pagoda Yongfeng din Dalian sunt atracții importante.

Liaoning1111

Orașe cu relicve arheologice vechi sunt zona Tayingzi Ancient City din orașul Fuxin, ruinele din Shenyang și ale orașului Gaoli din Yingkou care pot fi vizitate. Muzeul Palatului Imperial și Palatul Imperial sunt locuri de patrimoniu mondial UNESCO, situate în orașul Shenyang, palatul rivalizând cu palatul familiei imperiale din Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.