Din nefericire, in momentul in care auzim de Republica Modova ne duce gandul la comunism, la conflictele existente in acest stat intre spiritul roman si cel moldovenesc, insa nu ne gandim la frumusetea pe care o poate oferi din punct de vedere turistic si la faptul ca este o tara bogata in peisaje minunate, de o frumusete deosebita, cu monumente unice. In functie de preferintele turistilor, Republica Moldova pune la dispozitie turismul rural, turismul viticol, turismul cultural si turismul de sanatate, in toate acestea putand gasi oaza de liniste de care aveti nevoie.

Moldova

Daca doriti sa aveti parte de o vacanta linistita in sanul naturii si optati pentru turismul rural, va puteti bucura de cazarea in case traditionale de tip rural, unde aveti posibilitatea sa va implicati in activitatile specifice mediului rural si sa traiti experiente unice. Bineinteles, totul nu se opreste aici, oferindu-va sansa sa cunoasteti folclorul si obiceiurile locale, participand la festivitatile locului. Va sunt prezentate mestesuguri care se practica in localitatea respectiva si vi se ofera libertatea de a experimenta mestesugaritul, pentru cei interesati. De asemenea, daca sunteti impresionat de produsele rezultate in urma mestesugaritului, le puteti achizitiona, putand darui celor dragi un suvenir din aceastatara.

Turismul viticol este recomandat celor fascinati de cultivarea vitei-de-vie si de procedeul de producere a vinului. Aici puteti descoperi traditiile moldovenilor in aceasta materie, traditie care dateaza de secole. Din cele 142 de fabrici de vinuri, moldovenii detin 23 de fabrici care se bucura de vasta experienta in primirea vizitatorilor, detinand toate conditiile necesare prezentarii turistilor modalitatile de producere a vinului. Fiind o taraviticola, Republica Moldova poate prezenta turistilor orase subterane, vinoteci, beciuri sau fabrici de producere a sampaniei, iar turistul este cel care alege traseul pe care doreste sa il parcurga.

Chisinau

Din punct de vedere cultural, in aceasta tara exista 140 de monumente ale patrimoniului cultural, printre care se afla monumente ce dateaza de pe timpul geto-dacilor si romanilor. Din atractiile culturale fac parte ramasitele fortificatiilor medievale, manastirile de pe stanci, conacele boierilor sau casele taranesti.

Muzeele au, de asemenea, o importanta deosebita, aflandu-se un numar de 87 de muzee in intreaga tara. In capitala tarii, Chisinau, se afla urmatoarele muzee: Muzeul National de Etnografie si Istorie Naturala, Muzeul de Arte Plastice, Muzeului Satului (acesta prezinta satul basarabean din secolul XVIII-XIX), Muzeul National de Istorie a Moldovei, Muzeul Pedagogic Republican si Muzeul Memorial al Voluntarilor Republicani. Acestea sunt un adevarat izvor de cultura, care infrumuseteaza capitala.

Citește și:  Insula Dirk Hartog: Obiective turistice Australia - Dirk Hartog
Parcul Stefan cel Mare Chisinau
Parcul Stefan cel Mare

In capitala veti descoperi, pe langa muzee, parcuri minunate. Parcul Stefan cel Mare este cel mai vechi parc din Chisinau. Are un numar de 50 de specii de arbori, unii dintre ei avand o varsta cuprinsa intre 130-160 de ani, astfel, aici veti vedea ulmi, mesteacani, tei, artari sau brazi.

Parcul Dendrariu
Parcul Dendrariu

Un alt parc pe care il puteti vizita in Chisinau este Parcul Dendrariu, un parc de o frumusete deosebita, unde veti gasi atat pamant, cat si apa, arbori, arbusti, plante locale si exotice, imbinate frumos, incat sa va incante privirea. Se mai afla si Parcul Valea Trandafirilor, cu o cascada de lacuri de aproximativ 9 hectare, Parcul Valea Morilor, cu un lac de 34 de hectare, pozitionat in centru si Parcul “La Izvor”, care are o fantana arteziana, de la care se poate ajunge la un pod si de acolo vi se ofera o imagine de vis.

In privinta barurilor, cafenelelor, restaurantelor, sau cluburilor, nu trebuie sa va ingrijorati, deoarece capitala Moldovei va ofera un numar cat mai larg de asemenea localuri, pentru a avea de unde alege. Alte puncte turistice importante din Republica Moldova le reprezinta statiunile cu apa termala. O astfel de statiune este “Nufarul Alb”, din orasul Cahul, ale carei ape au anumite propietati benefice sanatatii organismului.

Are un numar de 500 de locuri, destinate clientilor, iar apa aceasta este recomandata pentru tratarea aparatatului locomotor si cardiovascular, sistemului nervos central si periferic, afectiunilor ficatului sau rinichilor, sau problemelor de natura dermatologica. Alte statiuni de acest gen sunt “ Bucuria-Sind” sau “Codru”.

Un alt motiv pentru care Republica Moldova este o tara frumoasa, ce merita vizitata, consta in monumentele naturii, un dar de care este pacat sa nu ne bucuram. Astfel, pe o distanta de 200 de km se afla  Toltrele Prutului sau Stâncile Prutului, acestea fiind un lant de stanci calcaroase, formate din schelete de corali, moluşte, scoici, alge, animale şi organisme marine, acum10 – 20 milioane de ani.

Pestera Emil Racovita
Pestera Emil Racovita

Acestea sunt de o frumustete deosebita si singurul loc in care pot fi vazute din intreaga Europa este Republica Moldova. La aproxiamtiv 265 de km de Chisinau se afla Pestera “Emil Racovita”, o pestera  cu o lungime a galeriilor subterane de peste 89.000 m, care poate fi vizitata, oferindu-se un ghid specializat pentru aceasta.

Sirul atractiilor din aceasta tara poate continua, Republica Moldova fiind o tara care are ce oferi vizitatorilor si un loc minunat in care puteti avea o vacanta frumoasa, plina de experiente noi si unice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.