Rezervația Naturală Amatigulu (sau Amatikulu) este situată la aproximativ 100 de kilometri de Durban, pe coasta de nord a KwaZulu-Natal, între gurile de râu Tugela și Amatikulu. Această rezervație este unul dintre puținele locuri din Africa de Sud unde fauna sălbatică poate fi observată hrănindu-se din dunele împădurite ce au vedere spre mare. Amatikulu este o așezare în municipul Uthungulu District din provincia KwaZulu-Natal a Africii de Sud, oraș localizat la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Durban, lângă Gingindlovu.

Tabăra are o vedere panoramică la mare, iar de la turnurile de vizualizare a balenelor, construite pe dune o distanță scurtă de la rezervație, se pot vedea balenele cu cocoașă. Vegetația și fauna sălbatică poate fi vizualizată de pe platformele de lemn cu vedere spre rezervație.

Ascunsă în vegetația luxuriantă de coastă, mai sus de estuarul liniștit al râului Matigulu, rezervația este împrejmuită de păduri, pășuni și râuri ce atrag multe păsări rare, inclusiv finfootul african. Printre speciile de animale regăsite pe meleagurile acestei rezervații se numără girafa, zebra, waterbuck și alte specii de antilope mici. Toate activitățile desfășurate sunt autoghidate, oferind vizitatorilor libertatea de a explora zona așa cum își doresc. Zone de plimbare, trasee pentru vehicule 4×4, plimbare cu barca, surfingul și pescuitul sunt printre cele mai populare activități. Balenele pot fi urmărite din turnul construit pe dunele de nisip.

Citește și:  Muzeul Rembrandt din Amsterdam: Obiective turistice Olanda - Amsterdam

Vizitatorii pot practica canotajul pe râul Nyoni, de la confluența cu râul Matigulu. Există acces ușor la plajă, pentru surfing și pescuit.

Rezervația Naturală Amatigulu găzduiește atât estuarele Amatikulu și râul Nyoni, de-a lungul Oceanului Indian, precum și minunatele păduri de coastă, pășuni virgine rare, de-a lungul coastei KwaZulu-Natal, ce atrag păsări și animale precum girafele, zebrele sau antilopele mici. Combinația între plajă și estuare face această rezervație unică, un loc minunat de vizitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.