descoperimlumeaimpreuna.ro are o recomandare pentru turiştii care ajung în Girona, Spania. Este vorba despre Rocambolesc Cafe, o gelaterie cu cele mai bune şase tipuri de îngheţată din toată Spania sau poate chiar din lume. Oraşul Girona este situat la nord de Barcelona şi se poate ajunge cu trenul în mai puțin de o oră.

Restaurantul are trei stele Michelin şi a câștigat, de asemenea, premiul de cel mai bun restaurant din lume, în anul 2013. Rocambolesc vine de la cuvântul de origine franceză rocambolesque care înseamnă extravagant, fantastic. Pe bună dreptate că gelateria îşi merită numele, iar oricine ajunge în Girona nu trebuie să rateze micul local plin de bunătăţi al fraţilor Roca.

www.jazzyliving.com
www.jazzyliving.com

Povestea gelateriei a început când Jordi Roca a decis să readucă la viaţă căruciorul tradițional de desert al celor de la El Celler de Can Roca. Când au văzut noul cărucior cu patru roţi, proiectat de Andreu Carulla, frații Roca s-au gândit ca ar fi distractiv să se plimbe pe străzile din Girona şi să ofere deserturile lor reci trecătorilor.

Deși a fost o idee interesantă, ei s-au confruntat cu restricțiile impuse de reglementările locale, așa că au decis să-l prezinte într-un magazin de înghețată, pe care l-au deschis în centrul orașului. Aşa s-a născut Rocambolesc. Gelateria a fost inspirată de lumea magică a lui Willy Wonka, personajul fantastic care deține o fabrică de ciocolată în cartea pentru copii, scrisă de Roald Dahl și care face subiectul filmului lui Tim Burton.

Citește și:  Catalonia – istoria dramatică a luptei pentru independenţă. Ce o apropie de Spania şi ce o desparte
www.jazzyliving.com
www.jazzyliving.com

Rocambolesc a fost realizat pentru a fi o fereastră către bucătăria celor de la El Celler de Can Roca, pentru a invita publicul larg să vină să guste „ceea ce se găteşte” în restaurantul celor trei fraţi Roca. Este locul unde oricine poate experimenta senzaţiile dulci El Celler. Acesta este motivul pentru care, în afară de îngheţată proaspătă, turiştii pot găsi cărți și parfumuri sau dulciuri și deserturi pe care le pot mânca în timp ce merg pe stradă sau le pot lua acasă.

www.rocambolesc.com
www.rocambolesc.com

Gelateria Rocambolesc are şase arome diferite de îngheţată, în conuri sau cutiuţe, combinate cu până la 34 de topping-uri amuzante cu: fructe proaspete, boabe de cacao zaharisite, popping candy, prăjiturele mici de casă, nuci asortate şi multe altele. Cele şase arome de îngheţată sunt cu morcov, ciocolată, vanilie, căpşune şi măr copt de Girona.

Clienţii îşi pot face propria lor îngheţată, după cum doresc. În plus, aici se mai găsesc şi alte produse: îngheţată caldă, chifle umplute cu cremă, brioşe cu îngheţată, etc. Există şi nişte pacheţele speciale de take-away care includ: bomboane de bumbac, guava, caramel, lapte şi iaurt, acestea fiind realizate chiar în gelaterie.

www.jazzyliving.com
www.jazzyliving.com

De când s-a deschis, Rocamboloesc Cafe a devenit o atracţie turistică pentru oraşul spaniol Girona care, pe lângă frumuseţile sale, are şi această fantastică gelaterie vizitată de turişti din toată lumea. Aceasta este căutată pentru gustul bun al îngheţatei, dar şi pentru designul unic al localului spaniol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.