Localizat în zona Newtown a oraşului sud-african Johannesburg, aproape de Piaţa Mary Fitzgerald, SAB World of Beer prezintă istoria berii de la apariţia ei în Mesopotamia şi până în prezent, ilustrând inclusiv tradiţia africană de producere a acestei băuturi.

Centrul a fost inaugurat în anul 1995, cu ocazia celebrării centenarului SAB, iar de atunci a reprezentat unul dintre punctele de atracţie ale oraşului Johannesburg, atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Cu o durată de aproximativ 90 de minute, turul propune o călătorie fascinantă în lumea berii, prin intermediul unor experienţe interactive, într-un spaţiu dotat cu tehnologii moderne. În cadrul celor 7 săli ale SAB World of Beer, vizitatorii pot descoperi detalii interesante despre evoluţia procesului de producere a berii. Pe un ecran gigantic, turiştii sunt întâmpinaţi de către Charles Glass, fondatorul Castle Brewery, cea mai veche fabrică de bere din Africa de Sud, ale cărei baze au fost puse în anul 1894. Ulterior, Castle Brewery a fuzionat cu alţi producători de bere, formând South African Breweries. Aceasta s-a unit mai târziu cu producătorul Miller din Statele Unite şi astfel a luat naştere compania SABMiller.

În sala Hathor sunt oferite detalii cu privire la cantitatea de bere consumată de către civilizaţiile antice, cum ar fi cea egipteană şi cea mesopotamiană, acum 5000 de ani. Numele sălii provine de la Hathor, zeiţa egipteană despre care se crede că ar fi inventat berea. Următoarea sală este dedicată berii tradiţionale realizate în Africa, care poartă denumirea de Umqombothi şi se obţine din sorg.

Citește și:  Poarta Nelson Mandela : Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town

O altă expoziţie prezintă situaţia acestei băuturi în Europa secolelor al XV-lea – al XVI-lea, când berăriile jucau un rol important în viaţa socială a oraşelor medievale englezeşti, iar mănăstirile produceau propria bere. De asemenea, sunt expuse detaii despre berile flamande, olandeze, germane şi cehe şi despre modul în care acestea au influenţat procesul actual de obţinere a băuturii.

Sala „Berea în Cape Town” povesteşte despre rutele comerciale prin care berea a ajuns în porturile din Africa de Sud, iar o altă cameră ilustrează situaţia pieţei berii în anii 1880. În timpul febrei aurului, industria berii din Johannesburg a înflorit, iar peste 200 de baruri au fost deschise în zonă. În aceeaşi perioadă, au fost puse bazele sistemului de ambalare şi distribuţie.

Vizitatorii au ocazia să descopere cum se cultivă orzul şi se transformă în malţ şi pot urmări întregul proces de fabricare a berii.

Turul se încheie într-o cameră de degustare, unde vizitatorii sunt invitaţi să încerce o serie de sortimente de bere marca SAB.
Centrul SAB World of Beer pune la dispoziţie pentru închiriere mai multe săli de conferinţe, care pot găzdui prezentări, lansări de produse şi alte evenimente.

SAB World of Beer este deschis de marţi până sâmbătă, între orele 10:00 şi 18:00.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.