Fondată într-o epocă de tranziție și inovație, Școala Gimnazială nr. 24 din Galați, cunoscută anterior ca Școala tip Spiru Haret, este una dintre instituțiile educaționale cu o istorie bogată și o contribuție semnificativă la formarea generațiilor de elevi gălățeni. Acest edificiu nu este doar un spațiu de învățământ, ci și un punct de referință cultural și istoric în peisajul urban al Galațiului.

gard-de-la-scoala-tip-spiru-haret-azi-scoala-gimnaziala-nr-24-din-galati-judetul-galati.jpg

Situată în inima orașului Galați, școala a fost inaugurată în anii 1900, reprezentând una dintre primele inițiative educaționale moderne din regiune, inspirată de reformele lui Spiru Haret, ministrul instrucțiunii publice de atunci. Clădirea originală, o capodoperă arhitecturală a vremii, reflectă stilul neoclasic cu influențe locale, având fațade decorate cu elemente sculpturale și ferestre ample care simbolizează deschiderea către lumina cunoașterii.

scoala-tip-spiru-haret-azi-scoala-gimnaziala-nr-24-din-galati-judetul-galati.jpg

De-a lungul decadelor, școala a fost martora unor numeroase transformări, adaptându-se nevoilor educaționale în continuă schimbare. În prezent, Școala Gimnazială nr. 24 își propune să ofere un mediu de învățământ adaptat noilor tehnologii educaționale, păstrând totodată legătura cu tradițiile și valorile care au stat la baza înființării sale. Cu un corp didactic dedicat și un curriculum modernizat, școala se străduiește să formeze nu doar elevi, ci și cetățeni responsabili și bine pregătiți pentru provocările viitorului.

Citește și:  Castelul de Apă : Obiective turistice Mehedinţi

fotografie-cu-scoala-tip-spiru-haret-azi-scoala-gimnaziala-nr-24-din-galati-judetul-galati.jpg

Școala a fost și rămâne un centru important de activități culturale și educaționale în comunitatea locală. Fiecare an școlar aduce diverse proiecte și evenimente, de la serbări și expoziții de artă, până la competiții științifice și întâlniri cu personalități marcante ale culturii românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.