Școala Veche din Mangalia reprezintă un capitol impresionant din istoria educațională a României, oferind o fereastră spre metodele și practicile de învățământ de la începuturile sistemului modern de educație. Clădirea, situată în centrul orașului Mangalia, este nu doar un monument arhitectural, ci și un simbol al evoluției comunității locale.

scoala-veche-din-mangalia-judetul-constanta.jpg

Construită în secolul al XIX-lea, Școala Veche a fost una dintre primele instituții de învățământ din regiune, având un rol crucial în formarea generațiilor de elevi până la mijlocul secolului XX. Clădirea, cu arhitectura sa simplă, dar robustă, reflectă stilul utilitar specific acelei perioade.

intrarea-in-scoala-veche-din-mangalia-judetul-constanta.jpg

De-a lungul decadelor, Școala Veche a găzduit numeroși elevi, mulți dintre ei devenind figuri marcante în diverse domenii profesionale. Poveștile absolvenților, împreună cu vechile registre și fotografii păstrate în arhiva școlii, compun un mozaic al vieții comunitare și schimbărilor socio-culturale din Mangalia.

scoala-veche-din-mangalia-judetul-constanta-monument-istoric.jpg

În prezent, clădirea Școlii Vechi funcționează ca muzeu și centru cultural, organizând expoziții permanente care ilustrează istoria educației în regiune. Vizitatorii pot vedea exponate originale, cum ar fi bănci școlare, table, manuale vechi și alte materiale didactice care evocă atmosfera unei clase de altădată.

Citește și:  Biserica Domnița Bălașa: Obiective turistice Bucureşti

Școala Veche este de asemenea locul unde se desfășoară diverse evenimente culturale și educaționale, de la ateliere pentru copii la conferințe și simpozioane pe teme istorice și pedagogice. Aceste inițiative subliniază angajamentul comunității de a păstra și valorifica patrimoniul istoric și educativ al orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.