Seychelles, oficial Republica Seychelles cu capitala la Victoria, este o tara insulara formata din 155 de insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, in nordul insulei Madagascar. Alte tari insulare si teritorii din apropiere includ Zanzibar la vest, Mauritius, Rodrigues, Agalega si Reunion la sud, Comoros si Mayottte la sud-vest. Climatul este unul echilibrat, tropical-umed.

Victoria
Victoria

Limbile oficiale sunt creola, engleza si franceza. Seychelles are cea mai mica populatie dintre toate statele africane (84,000 locuitori). Membra a Uniunii Africane, Seychelles are cel mai mare indice de dezvoltare umana din Africa si cea mai mare inegalitate de venituri din lume.

panorama Seychelles

Vizitate de arabi, descoperite de portughezi, ale caror harti sunt si marcate din 1502, explorate de o expeditie britanica in 1609, insulele Seychelles, nelocuite pană la descoperirea lor de catre portughezi, sunt colonizate de francezi la jumătatea secolului al XVIII-lea si anexate Frantei în 1756. Numele insulelor a fost dat dupa cel al contelui Moreau de Sechelles. Pe plantatii sunt adusi sclavi negri din Africa.

Citește și:  Catedrala Notre-Dame din Strasbourg

Ocupate in 1810 si anexate intre 1814 si 1903 prin Tratatul de la Paris de Marea Britanie, insulele Seychelles sunt unite administrativ cu Mauritius. De la 31 august 1903, constituie o colonie separata a Coroanei britanice. La 1 octombrie 1975 Seychelles obtin autonomia interna, iar in urma Conferintei constitutionale de la Londra, isi proclama la 28 iunie 1976 independenta ca republica in cadrul Commonwealth-ului. Devine membru ONU din 21 septembrie 1976.

Seychelles apa pura

Navigatia, scufundarile, pescuitul si relaxarea sunt principalele activitati ale vizitatorilor celor 155 de insule ale acestui arhipelag din Oceanul Indian. Mahe, Praslin si La Digue sunt cele mai populare insule. Mahe se mandreste cu 65 de plaje de argint si cu o serie de restaurante, cafenele, baruri si cazinouri din capitala Victoria. Desemnate in UNESCO sunt insula de corali Aldabra si Vallee de Mai, numita gradina Edenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.