Singapore este cea mai mica tara din Asia de Sud-Est si singurul oras-stat de pe continent. Megalopolisul cosmopolit Singapore a fost fondat in anul 1819 de catre un colonist britanic numit Stamford Raffles. Odata cu trecerea timpului, Singapore a devenit cel mai important centru comercial din Asia de Sud-Est, si, totodata, unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume.

Supranumit si Poarta dintre Est si Vest sau Orasul Leului (singa pura), Singapore gazduieste din ce in ce mai multe proiecte grandioase, care atrag un numar impresionant de turisti. Una dintre cele mai reprezentative structuri ale acestuia este Complexul Resort World Sentosa alaturi de cele mai mari cazinouri din lume, cel mai mare parc de distractii din Asia si cel mai mare acvariu din lume (unde turistii pot admira peste 100.000 de exemplare de pesti si animale marine).

Resort World Sentosa
Resort World Sentosa

O alta dovada a prosperitatii orasului Singapore este Marine Bay Sands, unul dintre cele mai scumpe complexuri ale lumii. Acesta a fost construit de catre Las Vegas Sands si cuprinde un cazino gigantic, un muzeu de Art Science sub forma unei flori de lotus si un hotel cu un design futurist, compus din trei turnuri a cate 57 de etaje. Turnurile ce formeaza hotelul sunt unite printr-o terasa ce se desfasoara pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

Marine Bay Sands
Marine Bay Sands

Aceasta este numita Sky Park si cuprinde peste 900 de specii de plante si cea mai lunga piscina din lume, ce masoara 146 de metri. Capodopera arhitectuala ce vegheaza orasul Singapore de la altitudinea de 200 de metri a fost conceputa de arhitectul Moshe Safdie si ofera o experienta unica in lume. Mai mult de atat, Sky Park poate gazdui aproximativ 3.900 de persoane, ce isi pot desfata simturile cu cea mai spectaculoasa panorama asupra orasului.

Citește și:  Insulele Ciclade - Grecia: Orașe de vizitat
Singapore Flyer
Singapore Flyer

Totodata, in Orasul Singapore se regaseste cea mai mare roata de observatie din lume. Aceasta se numeste Singapore Flyer si masoara 165 de metri in inaltime, fiind cu 30 de metri mai inalta decat celebra roata londoneza cunoscuta sub numele de London Eye. Caruselul este alcatuit din 28 de capsule cu o capacitate de 28 de persoane fiecare.

Pe langa toate acestea, Orasul Singapore este locul perfect pentru a intra in contact cu numeroasele culturi ale Asiei de Sud-Est. Singapore este impartit in zone specifice fiecarei comunitati. Astfel, Kampong Glam este ocupata de comunitatea malaeziana, Chinatown de cea a chinezilor, iar Little India de cea a indienilor.

In contrast cu peisajul dominant urban, in centrul metropolei poate fi vizitata Rezervatia Naturala Bukit Tumah, unde se regasesc numeroase specii de plante si animale. Totodata, de-a dreptul deosebita este Gradina Botanica din Singapore. Aceasta se desfasoara pe suprafata de 52 de hectare si adaposteste peste 500.000 de specii de plante. Aici exista o zona speciala, dedicata simbolului lor national, orhideea. Gradina Botanica din Singapore este deschisa zilnic, intre orele 5:00 – 00:00.

De asemenea, o experienta inedita este oferita si de Gradina Zoologica din Singapore, care cuprinde 1.040 de exemplare de animale, din 120 de specii, dar si de parcul MacRitchie Reservoir, unde turistii pot merge deasupra coronamentului padurii tropicale pe un pod numit TreeTop, aflat la aproximativ 25 de metri inaltime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.