De departe cel mai mare oraş din Bulgaria, Sofia este cea mai compactă capitală euopeană. Cu toate acestea este cel mai puţin cunoscut oraş din Europa. Amplasat la poalele muntelui Vitoşa, capital Bulgariei poate fi străbătută uşor în plimbările pe jos.

Sofia

Sofia are o vibraţie dinamică , precum a unui oraş care şi-a revenit după decenii de amorţeală. Treptat, acest loc a început să devină o capitală europeană cosmopolită. În oraş locuiesc 1,4 milioane de persoane.

Sofia este un oraş atractiv pentru că are o istorie interesantă de aceea turişti au ce vizita pentru câteva zile. Sofia este un oraş suprinzător de verde. Oraşul s-a dezolvtat extreme de rapid în ultimii ani, apărând numeroase buticuri, hoteluri de lux, în schimbul cazinourilor şi a maşinilor cu care proprietarii încercau să epateze. Pensionari sau persoanele cu dizabilităţi fizice nu oferă cea mai frumoasa privelişte. De aceea, numeroşi bulgari au mari speranţe că oraşul lor se va îmbunătăţi din acest punct de vedere.

Citește și:  Roma, oraşul Lumii (II)

Capitala Bulgariei este unul dintre cele mai vechi oraşe ale Europei. Urme arheologice atesta faptul ca Sofia era locuita încă de acum 7000 de ani.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.