De departe cel mai mare oraş din Bulgaria, Sofia este cea mai compactă capitală euopeană. Cu toate acestea este cel mai puţin cunoscut oraş din Europa. Amplasat la poalele muntelui Vitoşa, capital Bulgariei poate fi străbătută uşor în plimbările pe jos.

Sofia

Sofia are o vibraţie dinamică , precum a unui oraş care şi-a revenit după decenii de amorţeală. Treptat, acest loc a început să devină o capitală europeană cosmopolită. În oraş locuiesc 1,4 milioane de persoane.

Sofia este un oraş atractiv pentru că are o istorie interesantă de aceea turişti au ce vizita pentru câteva zile. Sofia este un oraş suprinzător de verde. Oraşul s-a dezolvtat extreme de rapid în ultimii ani, apărând numeroase buticuri, hoteluri de lux, în schimbul cazinourilor şi a maşinilor cu care proprietarii încercau să epateze. Pensionari sau persoanele cu dizabilităţi fizice nu oferă cea mai frumoasa privelişte. De aceea, numeroşi bulgari au mari speranţe că oraşul lor se va îmbunătăţi din acest punct de vedere.

Citește și:  Barcelona, orașul-muzeu: 6 clădiri ale lui Gaudi

Capitala Bulgariei este unul dintre cele mai vechi oraşe ale Europei. Urme arheologice atesta faptul ca Sofia era locuita încă de acum 7000 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.