Speciile de porci fac parte din ordinul Artiodactyla, familia Suidae. Sunt considerate mamifere sălbatice adaptabile la mediul în care trăiesc, animale care populează mai ales regiunile împădurite și preriile din Africa și Eurasia. Multe specii au fost introduse și în pădurile din America, sau în regiuni din Noua Zeelandă și Australia. Din familia Suidae fac parte porcii propriu-ziși, porcii cu negi, babirusa, mistreții. Aceste mamifere se remarcă prin corpul robust, îndesat, capul masiv, dar mai ales râtul de forma unui disc cartilaginos în vârf, unde pot fi observate deschizăturile nărilor.

Specii de porci, mamifere sălbatice din ordinul Artiodactyla:

Porcul pigmeu este o specie din sudul Asiei care are denumirea științifică de Sus salvanius. Are lungimea corpului de 50-71 cm și greutatea de 6,5-9,5 kg. Are coada foarte mică, cu lungimea de cel mult 3 cm, iar picioarele scurte. Această specie este în pericol de dispariție.

Porcul de padure urias (Hylochoerus meinertzhageni), Foto: sarathcr.blogspot.com

Porcul de pădure uriaș este o altă specie în pericol de dispariție, numărul de exemplare fiind mic. Are denumirea științifică de Hylochoerus meinertzhageni și este cea mai mare specie de porci din lume. Are lungimea corpului de 1,3-2,1 m și greutatea de 130-275 kg. Această specie este răspândită în regiunile din centrul, estul și vestul Africii.

Babirusa, Babyrousa babyrussa

Babirusa este o specie de mamifer copitat din familia Suidae care are denumirea științifică de Babyrousa babyrussa. Are lungimea corpului de 0,9-1,1 m și greutatea de cel mult 100 kg. Coada este destul de lungă, poate ajunge la 27-32 cm. Arealul său este alcătuit din Insulele Sulawesi, Mangole, Togian, din sud-estul Asiei. Masculul poate fi recunoscut ușor după caninii mari curbați de pe maxilarul superior.

Citește și:  Antilopa lira Botebok (Damaliscus dorcas) este cea mai rară antilopă din Africa de Sud
Porcul de tufis, Foto: wallpaper.free-photograph.ne

Porcul de tufiș trăiește în regiunile din centrul și până în vestul Africii. Are denumirea științifică de Potamochoerus porcus și poate avea lungimea corpului de 1-1,5 m și greutatea de 46-130 kg. Poate fi recunoscut foarte usor după corpul acoperit de peri roșiatici, ceea ce a făcut să fie numit și porcul roșu. Are coada lungă de 30-43 cm.

Pecari cu guler (Pecari tajacu), mamifere copitatePecari cu guler

Pecari cu guler este o specie de mamifer copitat din sud-vestul SUA și sudul Americii de Sud. Este cunoscut și cu numele de javelina și are denumirea științifică de Pecari tajacu. Este o specie destul de mare, are lungimea corpului de 75-100 cm, greutatea de 14-30 kg și lungimea cozii de 1,5-5,5 cm.

Mistreț, specia Sus scrofa, Foto: roughguides.com

Mistrețul este o specie de mamifer copitat care trăiește în regiunile cu păduri din Europa, Africa de Nord și Asia. Este numit și porcul sălbatic eurasiatic și are denumirea științifică de Sus scrofa. Are lungimea corpului de 0,9-1,8 m și greutatea de cel mult 200 kg. Mistrețul este considerat principalul strămoș al raselor domestice de astfel de mamifere copitate.

Porcul alergător, specia Phacochoerus africanu, Foto: technocredo.com

Porcul alergător este o specie foarte interesantă din Africa, are capul masiv, coama mare de culoare închisă și picioare lungi. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 0,9-1,5 m, greutatea de 50-150 kg și lungimea cozii de 25-50 cm. Specia este cunoscută cu denumirea știinșifică de Phacochoerus africanu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.