În parcursul plimbării pe aleile însorite ale Eforie Nord, vizitatorii se pot bucura de întâlnirea cu Statuia Fata cu floare, o operă de artă care încântă prin simplitate și expresivitate. Această statuie nu doar că decorează spațiul urban, dar adaugă un accent de poezie și delicatețe peisajului local.

parc-cu-statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

Sculptată din bronz, statuia reprezintă o tânără fată într-o postură relaxată, ținând în mâini o floare mare. Fiecare detaliu al lucrării, de la expresia feței până la petalele florei, este executat cu o măiestrie care evidențiază talentul sculptorului.

statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

Amplasată în centrul unui mic parc din stațiune, statuia a devenit rapid un loc favorit pentru fotografii, aducând un zâmbet celor care o admiră și oferind un fundal ideal pentru pozele de vacanță ale turiștilor.

prim-plan-cu-statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

Dezvelită în anul 2000, Fata cu floare a fost creată ca un omagiu adus frumuseții naturale și simplității. Povestea statuii, așa cum este adesea relatată de localnici, vorbește despre dorința artistului de a captura și conserva momentele de pură frumusețe în viața cotidiană.

Citește și:  Monumentul Eroilor din cel de-al II-lea Război Mondial din Berești: omoagiu și memorie

floarea-de-la-statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

În fiecare an, statuia este centrul unor mici ceremonii și evenimente culturale, care includ recitaluri de poezie și întâlniri artistice, subliniind rolul ei în viața comunității și în promovarea culturii locale.

anul-crearii-statuii-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

Legenda locală spune că oricine atinge floarea din mâna fetei va avea parte de noroc în dragoste și va reveni în Eforie Nord pentru a-și reînnoi promisiunea de fidelitate față de oraș.

statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta-vazuta-din-lateral.jpg

Statuia, deși aparent fragilă, este realizată din materiale rezistente la intemperii, asigurându-se că va continua să încânte ochii și inimile vizitatorilor pentru multe generații.

fata-de-la-statuia-fata-cu-floare-din-eforie-nord-judetul-constanta.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.