Statuia lui Știrbei Vodă, amplasată în inima orașului Craiova, este un tribut adus unuia dintre cei mai respectați domnitori ai Olteniei. Această operă de artă nu doar că înfrumusețează zona urbană, dar servește și ca un punct de conectare cu istoria profundă a regiunii.

statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg

Realizată din bronz de un sculptor renumit, statuia captează esența liderului istoric, Știrbei Vodă, care a fost cunoscut pentru reformele sale progresiste și pentru consolidarea autonomiei regionale. Figura sa este reprezentată într-o manieră nobilă, cu accente care subliniază demnitatea și viziunea sa politică.

prim-plan-cu-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg

Inaugurarea monumentului a fost un moment semnificativ pentru Craiova, reflectând respectul și admirația comunității pentru istoria locală. Acesta a fost dezvelit într-o ceremonie care a adunat atât istorici, cât și locuitori, demonstrând impactul cultural al acestui simbol.

inscriptie-de-pe-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg

Statuia lui Știrbei Vodă nu este doar un punct de atracție turistică, ci și un loc de întâlnire pentru cei care doresc să cunoască mai bine istoria locală. Zona înconjurătoare a fost amenajată pentru a facilita accesul vizitatorilor, cu bănci și spații verzi care invită la relaxare și contemplare.

Citește și:  Casa Teodor Marinescu din Alexandria

basorelief-de-la-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg

De-a lungul anilor, statuia a devenit un loc popular pentru evenimente culturale și comemorative, subliniind rolul său în educația publicului despre istoria și tradițiile Craiovei. Aceasta funcționează nu doar ca un monument, ci și ca un instrument educativ pentru școlile și universitățile locale.

mesaj-de-pe-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg
soclul-de-la-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg
detaliu-de-pe-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg
stema-redata-pe-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg
imagine-cu-statuia-lui-stirbei-voda-din-craiova-judetul-dolj.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.