Ștrandul cu apă sărată din Ocnele Mari, cunoscut și sub denumirea de „Ștrandul Fără Fund”, este o destinație populară pentru relaxare și tratament, datorită proprietăților terapeutice ale apei sale. Acesta este situat la 5 km de Râmnicu Vâlcea și este amenajat pe gura unei foste mine de sare, cu o adâncime ce depășește 80 de metri, de unde și originea numelui său intrigant.

cladirea-de-la-strandul-cu-apa-sarata-din-ocnele-mari-judetul-valcea.jpg

Ștrandul oferă două bazine cu apă sărată, o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, cazare, șezlonguri, umbrele, baldachine, dușuri, o plajă cu nisip fin și un loc de joacă pentru copii, creând condițiile perfecte pentru o zi de odihnă sau o vacanță revitalizantă.

strandul-cu-apa-sarata-din-ocnele-mari-judetul-valcea.jpg

Apa sărată de la Ocnele Mari este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătății, având proprietăți antiinflamatorii, antialgice și decontracturante. Este ideală pentru fortificarea organismului, diminuarea durerilor, tratamentul afecțiunilor respiratorii, ale pielii, și nu numai. Pentru rezultate optime, se recomandă o cură de 12 zile, cu sesiuni de o oră în apă sărată, urmate de o oră de relaxare la soare​.

Citește și:  Castelul Wesselenyi: Obiective turistice Sălaj

bazinul-din-strandul-cu-apa-sarata-din-ocnele-mari-judetul-valcea.jpg

În ciuda beneficiilor multiple, există și câteva contraindicații pentru baile în apă sărată, incluzând diverse afecțiuni renale, cardio-vasculare, bolile psihice și epilepsia, printre altele. Este esențial ca vizitatorii să se informeze și să consulte un specialist înainte de a începe un tratament balnear.

imagine-cu-strandul-cu-apa-sarata-din-ocnele-mari-judetul-valcea.jpg

Ștrandul cu apă sărată din Ocnele Mari rămâne un loc deosebit, care combină relaxarea cu beneficiile terapeutice ale apei sărate, oferind vizitatorilor o experiență unică în inima Vâlcii. Pentru cei interesați de o escapadă care să îmbine plăcerea cu îngrijirea sănătății, acesta este destinația ideală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.