Vârful de sud-vest al Africii de Sud, conține Parcul Național Muntele Table ce cuprinde lanțul muntos cu același nume, Peninsula Cape, care se întinde de la dealul Signal, în partea de nord a zonei Cape Point în partea de sud, pe o distanță de aproximativ 60 km. Porțiunea îngustă de pământ, cu cele mai multe văi frumoase, golfuri și plaje este înconjurată de apele Oceanului Atlantic în vest și apele calde din Golful False în partea de est. Parcul încorporează Muntele Table, Padurea Tokai, Silvermine, o zonă de mare în jurul zonei Cape Point, precum și un număr de zone marine protejate.

Table Mountain1

Parcul Național Table Mountain are două repere de renume mondial, pe teritoriul său: muntele Table și legendara rezervație naturală Cape of Good Hope sau Capul Bunei Speranțe, așa cum este cunoscut la noi. Parcul este recunoscut la nivel mondial pentru flora extrem de bogată, diversă și unică, această formațiune de teren singular, cu stânci accidentate, pante abrupte și zone de nisip, este un tezaur al naturii, pitoresc, istoric și cultural. Parcul Național Table Mountain oferă facilități de agrement cu adevărat spectaculoase. Nicăieri în lume nu există o suprafață de o astfel de frumusețe minunată și o bio-diversitate bogată ce există, aproape în întregime, într-o zonă metropolitană, orașul cosmopolit Cape Town.

Telecabina Muntelui Table oferă acces la partea din vârf a muntelui, în timp ce un funicular transportă vizitatorii la zona Cape Point. Restaurantele și magazinele sunt amplasate în zonele Memorialui Rhodes, Kirstenbosch, Cape Point și pe muntele Table.
Excursiile cu mașini 4X4 se fac de-a lungul zonelor Boyes Drive, Peak Chapman, Victoria Road, Ou Kaapse Weg, din orașul Simon la golful Smitswinkel, de la Kommetjie la Scarborough și zona Cape Point. Locuri populare de picnic se află în zonele dealului Signal, The Glen, Van Riebeeck, Pădurea Newlands, Constantia NEK, Oudekraal, Grădina Botanică Kirstenbosch, Tokai, Witsand, Soetwater, Golful Buffels, Bordjiesrif, Punctul Miller și Perdekloof.

Citește și:  Abatia Jerpoint: Obiective turistice Irlanda - Thomastwon

Table Mountain11

Balenele din specia Southern Right distrează mii de spectatori în fiecare an, când se apropie de țărm să se împerecheze. Turiștii pot observa de pe vârf în luna septembrie, de-a lungul liniei de coastă și pe plaja Boulders o colonie tot mai mare de pinguini Jackass, care sunt un punct de atracție valoros. Peninsula Cape oferă unele soiuri de vegetație tipică din soiul Fynbos. În rezervație sunt, de asemenea, o serie de struți și antilope. Turiștii sunt rugați să fie atenți la babuini. Babuinii sunt obișnuiți cu oamenii și de multe ori fură obiecte de la turiști. Babuinii nu sunt animale violente, dar turiștii trebuie să evite contactul cu ele.

Parcul Național Muntele Table include și zonele marine protejate: zona restricționată Boulders de sud, zona de coastă din jurul Boulders pentru protecția pinguinilor, zona marină restricționată Cape of Good Hope, Castelul Rock și Paulsberg, zona restricționată Karbonkelberg din jurul localității Llandudno și zona restricționată din Golfului Kalk. Cea mai mare parte a Parcului Național Muntele Table are întrarea liberă pentru public, doar patru secțiuni sunt cu plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.