Takht-e Safar este un parc faimos situat în apropiere de muntele de lângă orașul Herat, o regiune din Afganistan. Întinzându-se pe un deal, 5 km la nord de Herat, Takht-e Safar este un loc popular pentru picnic. Construit ca o grădină sau un parc de distracție pentru Sultanul Baiqara în secolul al 14-lea, este o oază verde, cu vederi panoramice către oraș. Mulți localnici și turiști vin aici pentru a vedea apusul de soare. Această zonă este, de asemenea, preferată și pentru nunți și fotografi la anumite sărbători.

În partea de jos a dealului este un mic parc tematic complet cu alei, jocuri și statuia unui porumbel gigant din beton. Pe măsură ce vizitatori urcă pe deal, trec de o piscină mare, ce este aglomerată în lunile de vară. Există o cafenea mică, oferind băuturi și înghețată.

Mai sus pe deal este un club pentru nunți, decorat de o pictura murală mare cu Ahmad Shah Massoud pictată de către Ismail Khan. Urcănd sus pe scări, locul la înălțime oferă cele mai bune vederi din orașul Herat.

Citește și:  Muzeul Național de Artă din Moldova : Obiective turistice Moldova - Chisinau
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.