Takht-e Safar este un parc faimos situat în apropiere de muntele de lângă orașul Herat, o regiune din Afganistan. Întinzându-se pe un deal, 5 km la nord de Herat, Takht-e Safar este un loc popular pentru picnic. Construit ca o grădină sau un parc de distracție pentru Sultanul Baiqara în secolul al 14-lea, este o oază verde, cu vederi panoramice către oraș. Mulți localnici și turiști vin aici pentru a vedea apusul de soare. Această zonă este, de asemenea, preferată și pentru nunți și fotografi la anumite sărbători.

În partea de jos a dealului este un mic parc tematic complet cu alei, jocuri și statuia unui porumbel gigant din beton. Pe măsură ce vizitatori urcă pe deal, trec de o piscină mare, ce este aglomerată în lunile de vară. Există o cafenea mică, oferind băuturi și înghețată.

Mai sus pe deal este un club pentru nunți, decorat de o pictura murală mare cu Ahmad Shah Massoud pictată de către Ismail Khan. Urcănd sus pe scări, locul la înălțime oferă cele mai bune vederi din orașul Herat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.